Politik fra rødderne

Regeringen tøver ikke i kontroversiel Dong-handel

Dansk Folkeparti forventer, at finansministeren vil komme partiet i møde i forhold til salget af Dong-aktier til Goldman Sachs. Regeringen virker ubøjelig trods kritik

 dong-salg

Af Peter Christian Nielsen | [email protected]

Regeringen er presset fra flere sider i sagen om et delvist salg af Dong Energy til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs. Dansk Folkeparti og Enhedslisten mener, at salget kompliceres af en række nye oplysninger om købsprocessen og af at den ny ejer har adresse i et skattely. Imens står regeringen og forligspartierne fuldstændig fast på, at der ikke findes bedre investorer end Goldman Sachs.

- Det primære argument er, at Dong skal drives på forretningsmæssige vilkår, som det blev besluttet helt tilbage i 2004. Dong stod med et akut kapitalbehov efter nogle meget risikable investeringer og meget store tab. Så er valget mellem at køre det videre som et rent statsligt selskab og finde i alt 11 milliarder kroner i statskassen. Det har jeg ikke noget ønske om. Jeg mener, at Dong skal drives på forretningsmæssige vilkår. Og derudover deler staten på grund af denne aftale fremover risikoen med flere investorer, siger Sofie Carsten Nielsen, finansordfører for De Radikale.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Teknik & miljø

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57