Politik fra rødderne

Rapport: Tusindvis af indlæggelser kunne undgåes

Angste og despressive bør ikke indlægges, men hjælpes ambulant. Det kunne frigive tusindvis af sengepladser, konkluderer ny rapport

Af Sofie Flensburg | [email protected]

Behandlingen af angst- og depressionspatienter er så ringe, at de ender med at bliver indlagt, selvom de kunne være behandlet af praktiserende læger eller psykologer. Det betyder, at eksempelvis skizofrene udskrives for tidligt, fremgår det af en ny rapport fra Dansk Sundhedsinstitut (DSI).

-Vi står i den situation, fordi der mangler personale i den ambulante behandling. De skizofrene bør jo ikke have pladserne - for når de andre patienter først står i døren, så skal de jo indlægges, siger seniorprojektleder hos DSI Jakob Kjellberg, som understreger, at problemet ikke uden videre kan løses, fordi det skyldes manglende tilbud til de angst- og depressionsramte.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57