Kommunen.dk
MENU

Debat/ Rådhusets tunnelsyn

Debat/ Rådhusets tunnelsyn

9. dec. 2012
RASMUS JØNSSON
RASMUS JØNSSON

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Opvarmningen til den havnetunnel, som København muligvis skal have om rigtig rigtig mange år, har allerede skabt en del tumult på rådhuset. Egentlig ikke overraskende, at der selvfølgelig skal være en god politisk debat om en havnetunnel til omkring 27 milliarder kroner, og som på mange områder vil have store konsekvenser for byens infrastruktur. Men et overraskende element er, at debatten om havnetunnelen har skabt en voldsom ubalance i det politiske økosystem på rådhuset. For eksempel står Socialdemokratiet pludselig på samme side som de borgerlige, mens SF – der ellers skulle være det faste makkerpar frem mod valget – står som den direkte modstander på den anden side af hegnet.

Ubalancen kom for eksempel tydeligt frem, da Borgerrepræsentationen i sidste uge stemte om den overordnede linjeføring i forbindelse med havnetunnelen. Altså nogle indledende øvelser, der endnu ikke handler om, hvorvidt København skal have en havnetunnel eller ej. Efter en debat på halvanden time krævede De Radikale en afstemning. Sjovt nok stemte De Radikale blankt, trods deres krav om at få beslutningen til afstemning. SF stemte imod og Socialdemokratiet var for. De tre regeringspartier, som mange ellers forventer skal stå nogenlunde samlet på rådhuset frem mod kommunalvalget, indtog altså tre forskellige positioner i debatten.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.