"Ring op til Farum"

I en ny bog om spin kan man læse, hvordan Venstre på Christiansborg pludselig fik travlt med at isolere Brixtofte-sagen til et lokalt problem. En strategi, der også for nylig kom i spil med Banke-sagen.

Strategi

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Venstre på Christiansborg fik pludselig travlt med at tage afstand fra tidligere borgmester Peter Brixtofte (V), da B.T. i februar 2002 kunne dokumentere et omfattende misbrug af skatteydernes penge. Hidtil var Farum ellers blevet fremhævet som mønsterkommune.

- Ring op til Farum, hvis I vil vide noget om det, lød beskeden nu til journalisterne, uanset hvem de fik fat i fra Venstres folketingsgruppe.

Venstres håndtering af Farum og Brixtofte i medierne er en af de sager, som bliver behandlet i den nye bog ’Da spin erobrede Danmark’, skrevet af de to journalister Jens Aagaard og Anders Agner Pedersen, der begge har dækket dansk politik som henholdsvis reporter for Ekstra Bladet og Altinget.

- Strategien var helt klar. Man tog afstand fra det, når man talte med journalisterne inde på Christiansborg, og hvis det var noget konkret, så måtte man ringe op til Farum. Det her var ikke en Venstresag. Det var en Farum-sag, fortæller Anders Agner Pedersen.

Topkarakter til Løkke

Situationen taget i betragtning var det ganske succesfuldt spin, mener han. Og noget kan tyde på, at Venstre har taget ved lære af succesen, for de lagde den samme strategi for dagen, da forsiderne rullede med tidligere borgmester Thomas Banke (V) i Fredericia.

- Det er tydeligt, at det er det samme, man har ønsket at gøre i tilfældet med Thomas Banke i Fredericia. Det skulle isoleres til en Banke- og en Fredericia-sag, forklarer Anders Agner Pedersen.

Partiformand Lars Løkke Rasmussen (V) kan se meget tilfreds tilbage på partiets kommunikation i denne sag, mener lektor Klaus Kjøller fra Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab, Københavns Universitet.

- Jeg mener, at Venstre har klaret det helt suverænt, fordi Lars Løkke fremstod, som om han havde respekt for lokaldemokratiet, men samtidigt fik han signaleret til Banke, at han nok burde trække sig, og det gjorde han oven i købet indirekte ved at sige noget i medierne, siger han.            

 

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet