"Man har ret til sine egne beslutninger"

Med mandat fra en partiafhopper fik Kenneth Muhs (V) Nyborgs borgmesterkæde om halsen. Forløbet har været tumultuarisk og tiltrak demonstrerende borgere i hundredetal.

Partihop

Af Redaktionen | [email protected]

Hvordan har den sidste uges tid været for dig?

Den har selvfølgelig været hektisk. Der har været meget på spil.

 

Hvad betyder det for dig, at borgmesterkæden blev sikret på baggrund af Jan Reimer Christensens partihop?

Der er et nyt flertal i Nyborg. Og det har Venstre og Dansk Folkeparti taget ansvar for overfor vores vælgere. Samtidig har det været vigtigt for os at lave en bred konstituering, hvor vi sikrer, at de øvrige partier er med og har fået maksimal indflydelse.

 

Men kunne du have ønsket dig, at konstitueringen var forløbet mere almindeligt?

Jeg skal da ikke lægge skjul på, at al den furore, der har været – den har været … den har sat noget i gang.  Og dén tager vi med os i Venstre. Det har da været hektisk.

 

Det sker sjældent, at borgerne ligefrem stimler sammen foran rådhuset i protest. Hvilke tanker sætter det i gang?

Det lytter jeg til. Og jeg kan godt forstå, at der er følelser i spil. Jeg anerkender retten til at møde frem og arrangere demonstrationer, og jeg synes faktisk, det er vigtigt i det her samfund, at man kan møde frem og give sin utilfredshed til kende.

 

Hvad kan du stille op med den utilfredshed?

Vi har selvfølgelig et ansvar. Vi har haft et meget tæt valg i Nyborg Kommune, hvor det længe lå og vippede, og det, vi tager med os, er, at vi vil føre en politik, der gavner hele kommunen og alle borgerne.

 

Partihop midt i konstitueringsforløb er blevet kaldt alt fra udemokratisk til dårlig stil. Hvad er din holdning?

Man skal altid være villig til at tage en debat om det her. Men det er vigtigt i det her samfund – og noget, jeg tror, vi alle holder af – at man har ret til at ytre sig og tage sine egne beslutninger. Det tror jeg skal være en meget væsentlig del af debatten, når man overvejer at lovgive (mod partihop, red.). Det er den enkelte valgte, der forvalter sit mandat efter egen overbevisning.

 

Så Jan Reimer Christensen har bare handlet demokratisk?

Der er følelser i det. Selvfølgelig skal vi tage debatten, men jeg tror også – og det er også det, jeg hører fra landspolitisk hold – at man skal passe på med at lovgive mod det. Vi skal værne om, at man som politiker har lov til at træffe beslutninger efter sin egen overbevisning. Det synes jeg faktisk er vigtigt.

 

Hvordan kommer Nyborgs nye ledelse videre herfra?

Nu er der indgået en bred konstitueringsaftale. Og nu lægger vi os alle sammen i selen for at samarbejde. Det er jo i sidste ende dét, det drejer sig om: Hvordan vi laver politik for borgerne. Så jeg håber meget, at man tager arbejdstøjet på, og så forholder sig til, at vi skal samarbejde for borgernes skyld.

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet