"Jeg blev halshugget uden rettergang"

Byrådsmedlem i Vejle, Anja Daugaard, er blevet ekskluderet fra V, fordi hun i foråret tog kontakt til LA. Selv peger hun på en mail som afgørende for eksklusionen.

Ekskluderet

Af Morten Munkholm | [email protected]

Hvordan oplever du det forløb, du har været igennem den seneste uges tid?

- Det har været forfærdelig trist. Skrækkeligt. Bestemt på ingen måde givende eller befordrende, og hvis jeg skal kunne bruge det til noget, så er det måske lærerigt. Det ved jeg ikke, for det skal nok lidt på afstand, før jeg kan se læren af det.

Hvordan ser du på, hvad der er sket?

- Ja. Det er jo… Fakta er, at jeg er blevet smidt ud af Venstre. Det er en kendsgerning. Men hvad hensigten er, og hvad der er gået forud – det kan jeg kun gætte på.

Men du sender jo en mail i foråret, hvor du kritiserer opstillingen af nogle V-kolleger fra Give og omegn…

- Ja, og den mail kommer i fokus, fordi det udløser, at jeg kommer til kammeratlig samtale, hvor jeg får at vide, at hvis ikke jeg undskylder overfor rigtig mange mennesker i Venstre, så er jeg ikke velkommen i Venstre længere. Og det gør så, at jeg tager kontakt til Liberal Alliance for at høre, hvordan det er med deres lokalpolitik i Vejle, og hvad de havde tænkt sig. Mere var der egentlig ikke i det.

Hvorfor er det overhovedet, at du sender den mail?

- Mailen er et svar på en henvendelse fra et bestyrelsesmedlem, som i forbindelse med et opstillingsmøde har meget kritik af, at de 29 kandidater, der stiller sig op og holder tale, har meget få politiske visioner og samtidig kommer langt op på listen til kommunalvalget. Den mail svarer jeg så på, og så vælger bestyrelsesmedlemmet at sende den ud til rigtig, rigtig mange.

Hvad tænkte du, da det endte som en udmelding til alle de mennesker?

- Det var jeg ked af, for den var jo ikke lavet for at såre nogen. Og det er sådan, den bliver modtaget, selvom det aldrig har været min hensigt at hænge nogen ud på den måde.

Men nu kommer mailen så i fokus igen…

- Ja, jeg har jo selv bragt den i fokus. Men jeg har altså valgt at lægge det frem og være ærlig omkring, at det var derfor, jeg endte med at kontakte Liberal Alliance. Jeg kunne ligeså godt lægge tingene på bordet med det samme.

Hvem klandrer du i den her sag?

- Jeg klandrer mest Liberal Alliance som den ene part, for det er jo håbløst, at de siger sådan til Venstre. Og så klandrer jeg Venstre for, at de ikke ville høre min forklaring. Jeg føler, jeg er blevet halshugget uden rettergang.

Hvor skifter du så hen nu?

- Det har jeg ikke taget stilling til endnu, men som jeg ser det, er der åbne muligheder. Jeg har fået rigtig mange positive henvendelser over de seneste dage. Det er ret overvældende.

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet