"I er så skidedovne"

Debatten var både seriøs, jovial og med masser af kant, da regional- og lokalpolitikere tørnede sammen med kommentatorer og ungdomspolitikere.

Lokaldemokrati

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Svedige sms'er på byrådsmøder og en bemærkning om 'barnepigetænkning' var blandt de muntre indslag, der peppede en ellers alvorlig debat om truet lokaldemokrati op, da seks borgmestre trådte på scenen til kommunalpolitisk topmøde i Allinge.

Særlig lystig blev stemningen, da kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev (V) blev konfronteret med hendes meget udadvendte og personlige branding. Ikke mindst da kommunikationsrådgiver Rulle Grabow ville vide, om Pia Allerslev selv mente, hun var en god ambassadør for sit hverv som politiker, når hun for eksempel i et program om kærlighed fortæller, hvor dejligt det kan være at få en lidt spicy sms fra manden under et byrådsmøde.

En svedig sms

- Jeg arbejder 80 timer om ugen. Jeg ved ikke, hvornår jeg ellers skulle have lov at sende eller modtage en sms fra min mand – eller for den sags skyld andre mænd som har lyst til at sende en svedig sms, sagde Pia Allerslev til store latterbrøl og klapsalver fra publikum.

Overborgmester Frank Jensen (S) kunne heller ikke dy sig for at smide en enkelt kommentar.

- Ja, jeg har da også tænkt, hvad det er, hun tænker på, når jeg sidder overfor hende, kommenterede han.

Mens Pia Allerslev prioriterer at fortælle om sit liv både som politiker, hustru, mor og veninde, blev Frank Jensen beskyldt for kun at praktisere resultatkommunikation på de sociale medier. Og strategien om at vise sig som et helt menneske er den rigtige, hvis man vil nå ud til de unge, mente socialdemokrat Gry Möger Poulsen, tidligere formand for SF’s ungdomsorganisation.

Både lokalpolitikernes evne til at kommunikere, mediernes rolle og potentialet ved mere borgerinddragelse blev vendt og drejet blandt de knap 20 deltagere på topmødet, men enkelte af debattørerne mente, at præmissen skulle vendes helt om. Og her fik Viborgs borgmester Søren Pape Poulsen (K) afleveret en opsang, som ungdomspolitikerne nok sent vil glemme.

Velfærd ned i halsen

- De første runder har handlet om, at vi må gøre noget mere. Vi må gøre, og vi må gøre. Det er blevet sådan en velfærds-, socialstats-, barnepigetænkning, hvor de stegte duer skal komme flyvende ind i munden, fordi I simpelthen er så snotforkælede. Kommunalpolitikere serverer alting for jer. Vi sørger for, at der er sportsanlæg, god uddannelse og det hele. Vi fylder og propper velfærd ned i halsen på jer. Derfor bliver I så skidedovne, at I ikke engang gider stemme. I skulle skamme jer, lød det fra Søren Pape Poulsen til to lettere overraskede ungdomspolitikere fra Socialdemokraterne og Liberal Alliance.

Kommunalpolitisk Topmøde var arrangeret af Dansk Kommunikationsforening med Kommunen som mediepartner.


Kommunikation

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet