Politik fra rødderne

Professor: Optimistiske modeller styrer vækstskøn

De seneste par år har decembers økonomiske redegørelse betydet en kraftig nedjustering af dansk vækst. Ifølge økonomiprofessor Jesper Jespersen vil det ikke nødvendigvis ske igen i morgen, men generelt arbejder ministeriet med en optimistisk model

 vækstskøn

Af Morten Munkholm | [email protected]

I morgen fremlægger økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager årets sidste økonomiske redegørelse. Og de seneste par år har det medført en gevaldig nedjustering af den danske vækst og efterfølgende kritik af, hvor upræcise de tidligere vækstskøn har været.

Alene i 2012 gik regeringens økonomer fra i maj at skønne en vækst på 1,1 procent til at ende med en negativ vækst på 0,4 - et hop der svarer til godt 30 milliarder kroner i statsbudgettet. Og forskellen skal findes i de ligevægtsmodeller, ministeriet bruger.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57