Politik fra rødderne

Lektor Finn Østrup har skrevet den første danske doktorafhandling om økonomi i 10 år.
Lektor Finn Østrup har skrevet den første danske doktorafhandling om økonomi i 10 år.

Professor: Lav en statslig bankløsning

Det er vanvittigt, at kommunerne bruger ressourcer på at sætte sig ind i de finansielle markeder, mens staten kan optage lån til ekstremt lave renter, mener professor Finn Østrup fra CBS. Han foreslår, at vi samler al offentlig gæld samme sted.

 finansiering

Af Morten Munkholm | [email protected]

”Det ville være langt billigere, hvis man lod Nationalbanken eller en statsbank stå for den samlede danske gæld, og at de så kunne låne penge videre til kommunerne.”

Man ser det hos de store multinationale selskaber. Al låntagning bliver samlet ét sted for at opnå en større kreditværdighed og få et samlet overblik. Men når det handler om offentlig gæld, så kan hver enkelt kommune selv optage lån hos bankerne - dog indenfor et vist regelsæt. En vanvittig løsning, mener professor i finansiering på CBS, Finn Østrup - for det poster blot penge i bankerne frem for statskassen.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57