Politik fra rødderne

Private advokater lukrerer på offentlige kroner

Modsat mange andre lande bruger stat og kommuner i Danmark stort set kun eksterne advokater til at føre sager i retten. En dyr ordning til skade for retssikkerheden, vurderer forsker.

 retssager

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Når staten og kommuner skal overbevise dommere om deres synspunkter i retten, kan man være næsten sikker på, at den procederende er en advokat med et firmanavn som Kromann Reumert, Bech-Bruun eller Poul Schmith på visitkortet.

- Det, som er helt unikt ved det danske system sammenlignet med resten af Vesteuropa, er, at vi næsten udelukkende bruger private erhvervsadvokater og ikke kommunale embedsmænd som repræsentanter i civile retssager, fortæller Frederik Waage, der skriver en ph.d. om staten som procespart ved Syddansk Universitet og som har bidraget til en rapport om emnet for Moderniseringsstyrelsen.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57