Politik fra rødderne

Politisk pres giver grønt it-forspring

Fire ud af fem organisationer i det offentlige overvejer de miljømæssige konsekvenser, når de køber ny it. Det er langt flere end i det private erhvervsliv, hvor kun halvdelen har grøn it med i regnestykket og budgetterne. Det viser analysen IT i Praksis 2009.

 it

Af Redaktionen | [email protected]

It er en central faktor, når det gælder om at formindske belastningen af miljøet og udslippet af CO2, men det kniber med at få de private virksomheder til at stige på den grønne vogn. Det går langt lettere med at få kommuner, regioner og statslige myndigheder med, konkluderer den årlige it-status IT i Praksis.

”Det er et godt eksempel på, at politisk pres bedst virker på de offentlige institutioner. Der er også økonomisk fornuft i at tænke grøn it, men det er indtil videre udelukkende den tankegang, der driver udviklingen i det private. Her er det pengene først,” siger konsulent Jacob Fink fra Rambøll Management, der hvert år tager pulsen på it-udviklingen i Danmark med analysen IT i Praksis.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

It

Teknik & miljø


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57