Politik fra rødderne

Partier vil spinne sig til valgsejr

Den politiske kommunikation til dette års valgkamp bliver mere professionel og topstyret end man tidligere har set, vurderer eksperter.

 budskaber

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Med ansættelsen af Henrik Qvortrup i 1998 fik Venstres partiformand Anders Fogh Rasmussen sin og Danmarks første reelle spindoktor. Siden har udtrykket spin bredt sig, og selv om byrådspolitikere ikke i nær samme omfang som landspolitikerne har taget den styrede kommunikation til sig, vil landets byrådspolitikere kommunikere mere professionelt, end vælgerne har været vant til.

- Spin vil aldrig nå det samme niveau på lokalniveau, som det har på landsbasis, men der sker en oprustning, hvis vi sammenligner med for fire år siden og længere tilbage, siger lektor Klaus Kjøller, der blandt andet forsker i spin og politisk kommunikation ved Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab, Københavns Universitet.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57