Billede
Karsten Längerich (V) fylder rundt d. 13. maj.
Allerød Kommune

Orienteringsløberen fra Allerød fylder 50 

Den 1. april havde Allerød Kommune 50 års jubilæum. Og lidt over en måned senere er det borgmesterens tur. Karsten Längerich (V) fylder 50 år 13. maj.

50 år

Af Rebecca Birch Roulund | [email protected]

Borgmester og 50 års fødselsar i Allerød, Karsten Längerich (V), blev første gang valgt ind i kommunalbestyrelsen i 2013. Han er uddannet økonom og har arbejdet som salgs- og markedschef hos Øresundsbroen.

I forbindelse med Allerøds jubilæum, havde borgmesteren på trods af coronakrisen tid til at sende sine lykønskninger og ros til Allerød. En by, han selv er født og opvokset i og mener, lokalsamfundet spiller en afgørende rolle for. Det lod han dem også vide, da han gav et jubilæumsinterview til Allerød Nyt:

- Lokalsamfundet er lig med de mennesker, der bor og lever i det, og derfor er det dem, vi gerne vil fejre. Derfor lader vi borgerne, foreningerne, organisationerne være med til at lave festen.

Längerich er selv en aktiv del af foreningslivet. Som medlem af Allerød orienteringsløb og motionsklubben Blovstrød Løverne holder han sig i form, og når der skal slappes af, bliver det ofte til lidt cykling på tv’et. I hvert fald, hvis man skal gætte ud fra hans Twitter-interesser. Her er det partikollegerne fra Venstres tweets og cykelrytteren Mark Cavendish samt en lang række andre cykel-profiler, der får likes af Längerich. 

Vandt i 2017

Längerich blev borgmester i Allerød i 2017. Kommunen havde ellers været konservativ siden 1994. Under valgkampen havde han et kæmpe banner hængende på gavlen af sit hus med en opfordring til at stemme personligt på ham. 

Om det var banneret, der virkede, vides ikke. Men borgmester blev han, efter en valgaften der sluttede klokken fem om morgenen på rådhuset med en bred konstitueringsaftale, som alle partier, undtagen De Konservative og Enhedslisten, var en del af. 

Kommunen har ellers historik for at have meget lange konstitueringsforløb. Ved valget i 2013 tog det 16 dage, før der var en aftale på plads.

Kommunen.dk ønsker Karsten Längerich stort tillykke med den runde fødselsdag.

Navne

Tilmeld dig nyhedsbrevet