Kommunen.dk
MENU
Foto: Magnus Holm / Polfoto
Foto: Magnus Holm / Polfoto

Om Gud vil

Om Gud vil

Kristendemokraterne har fundet en ny genstand for partiets protester. Nu taler de på vegne af udkantsdanmark og prædiker nærhed, menneskelighed og livskvalitet. Men hvordan sælger man et kristent partiprogram i en tid, hvor de fleste kæmper for at holde religion og politik adskilt?

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Det kribler i Kristendemokraternes formand, Stig Grenov, da han går opad den store trappe og op i Folketingets vandrehal. Han har fastgjort sit gæstekort til skjorteflippen, men et øjeblik lader han til at glemme, at han stadig blot er besøgende i det forjættede politiske centrum. Der er gået 14 år, siden partiet sidst fik stemmer nok til at komme over spærregrænsen. Siden har man med undtagelse af den periode, hvor den tidligere konservative Per Ørum Jørgensen bekendte sig til Kristendemokraternes mission med sit folketingsmandat i medgift, været forvist til et liv uden parlamentarisk indflydelse. I den tid er ønsket om politisk indflydelse bare vokset.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.