Ole drejer til højre ...

... og melder sig ind i Venstre. Den tidligere SF’er i Bornholms kommunalbestyrelse, Ole Dreyer, tog i sidste uge et gevaldigt partihop. En af hans nye mærkesager er boligpolitik og kampen for flere boliger uden bopælspligt.

Ugens uundgåelige

Af Camilla Boyhus Madsen | [email protected]

Ole Dreyer, du har skiftet fra SF til Venstre. Hvorfor?

SF henvendte sig til mig for to år siden og spurgte, om jeg kunne tænke mig at gå ind i politik. Jeg prøvede på bedste vis at sætte mig ind i deres valgprogram, men jeg var ny i politik, og så er det svært at sætte sig 100 procent ind i alle ting. 

Så spørgsmålet er, hvor jeg egentlig stod rent politisk, da jeg blev meldt ind. Hen ad vejen var der en del ting, jeg var uenig med partiet i, men jeg fik at vide, at der var plads til uenighed. Men min måde at føre politik på blev drejet mere og mere mod Venstres grundlag, så til sidst sad jeg og følte, at jeg førte venstre-politik for SF. 

Men der var ikke noget personfnidder eller dramatik i det.

Har du fået nye mærkesager?

Børneområdet er stadig mit fokusområde. Men nu har jeg også fået interesse for blandt andet boligpolitik, hvor udfordringen er, at vores befolkningstal falder. Vi har nogle problemer med en masse huse, der står tomme, så der skal vi beslutte, om vi skal have huse uden bopælspligt. 

Som venstremand er man mere åben over for det end hos SF. Min holdning er, at det er bedre, at der er lys i et hus 3-5 måneder om året end slet ikke. 

Det åbner også op for, at vi kan have nogle flere pendlere, som kan købe et billigt hus herovre.

Hvilke visioner har du for Bornholm som venstremand?

Vi har en kæmpe opgave i, hvordan vi bibeholder arbejdspladser og skaber nogle nye. Vi har sat flere store byggerier i gang, blandt andet et nyt plejehjem, og vi planlægger et nyt, stort rådhus, som vi er i gang med at forhandle om. 

Men problemet er, at så store byggeprojekter skal udliciteres, og de små bornholmske håndværkerfirmaer har ikke mulighed for at byde ind på det. 

Beregninger viser, at man kan vedligeholde de bygninger vi har til 45 millioner kroner, og så bliver det små entrepriser, som bornholmsk arbejdskraft vil have meget lettere ved at byde ind på. 

Jeg synes ikke, man skal bruge 170 millioner kroner på et nyt rådhus, hvis ikke der kommer noget arbejde ud af det til bornholmske håndværkere. 

Der er flertal i byrådet for at bygge et nyt samlet rådhus, og SF synes også, det er en god idé – og jeg stemte også selv for dengang. 

Men det er et af de punkter, hvor jeg var loyal over for min gruppe – havde det været i dag, havde jeg stemt anderledes.

Overvejede du at træde ud af kommunalbestyrelsen og vente med at stille op til næste valg? Du har jo fået dit mandat af SF’s vælgere ...

Det er selvfølgeligt sørgeligt for SF, at de mister et medlem i byrådet. Jeg er også blevet anbefalet at trække mig helt fra kommunalbestyrelsen, men jeg mener, at jeg er folkevalgt, og at jeg er kommet ind på personlige stemmer. 

Jeg gjorde mig naturligvis nogle tanker, da jeg tog beslutningen, men min overbevisning er, at folk har stemt på mig, ud fra det jeg står for, og den måde jeg er på. 

Og mine kernepunkter vil jeg også fortsat arbejde for.

 

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet