Økonomisk gulerod gav bonus

Kommunerne færdigbehandlede næsten 1.000 miljøgodkendelser i september. KL og miljøministeren er tilfredse.

Aftale

Af Redaktionen | [email protected]

Kommunerne har frem til 1. oktober knoklet for at nedbringe antallet af sager, og næsten 1.000 ansøgninger er blevet afgjort alene i september. 

I Husdyraftalen mellem Miljøministeriet og KL blev der afsat en pose penge til en ekstra indsats i kommunerne. Kommunerne skulle til gengæld nå at behandle et bestemt antal sager inden 1. oktober, ellers skulle pengene betales tilbage. Det har sat fart i sagsbehandlingen, så nu ligger der kun 761 uafsluttede sager tilbage i kommunerne.

Minister og KL glæder sig

Miljøminister Karen Ellemann (V) er tilfreds med resultatet.

”Aftalen har båret frugt, der er gjort rent bord, og vi er nu i en situation, hvor stort set alle kommuner er ’up to date’ med sagsbehandlingen. Det er en gevinst for både miljø og landmænd,” siger hun i en pressemeddelelse. 

Også formanden for KL’s teknik- og miljøudvalg, Martin Damm (V), glæder sig. 

”Jeg er yderst tilfreds med den indsats, der er leveret gennem aftaleperioden, og faktisk også stolt på kommunernes vegne. På trods af vanskelige betingelser har kommunerne over en bred kam leveret en meget målrettet og effektiv indsats og virkelig fået skovlen under denne opgave. Det lover godt for kommunernes fremtidige indsats på natur- og miljøområdet,” siger han i en pressemeddelelse.

Relativt få klager

Det Økologiske Råd gennemgår alle kommunernes miljøgodkendelser efter husdyrloven. Her har man også haft ekstraordinært travlt den seneste tid.

”Vi har indtil nu været over omkring 800 af de afgørelser, der kom i september. Det ser ud til, at der ligger omkring 50 sager, hvor vi vil klage. Det er relativt lavt set i forhold til antallet af afgørelser,” siger Hans Nielsen, der er landbrugsfaglig medarbejder ved Det Økologiske Råd. 

Miljøstyrelsen oplyser, at enkelte kommuner ikke har nået de aftalte resultater og derfor skal betale dele af deres tilskudspenge tilbage. Den endelige opgørelse er ikke klar endnu.

Teknik & miljø

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet