Nyt partnerskab om indkøbsstyring

SAS Institute og Valcon går sammen i et nyt samarbejde om at lave løsninger, der kan optimere indkøb gennem bedre styring

Samarbejde

Af Redaktionen | [email protected]

Tidligere havde SAS Institute og Valcon hver sin tilgang til at hjælpe offentlige kunder med at effektivisere deres indkøb, men fremover vil de samarbejde, hvor Valcon vil fokusere på konsulentydelsen og SAS Institute på it-løsningen.

Samlet har de to aktører over 60 kunder på dette marked. Deres rådgivning og analyse baserer sig på data om indkøb for mere end 400 milliarder kroner, hvilket er en betragtelig del af alle offentlige organisationers indkøb.

Analyserer indkøbsadfærd
De to parter mener at kunne hente store milliongevinster med deres analytiske it-løsning, fordi løsningen kan analysere kundens faktiske indkøbsadfærd helt ned på varelinjer og pris. Det åbner blandt andet op for at udnytte indkøbsaftaler bedre, samle indkøb hos færre leverandører og sikre at man ikke betaler for meget for varerne.

Den offentlige sektor får i dag alle leverandører til at sende elektroniske fakturaer, og her opstår et stærkt datagrundlag, som man kan analysere og bruge til at spare millioner af kroner, mener Valcon og SAS Institute.

Opretter brugergrupper
Valcon og SAS Institute vil som led i det nye partnerskab hjælpe kunderne med at overføre de bedste indkøbsideer og lære af hinanden. Denne erfaringsudveksling foregår i brugergrupper med fast frekvens, nyhedsbreve og et ledelsesorienteret årligt seminar.

Foruden Danmark ser Valcon og SAS Institute et stort potentiale i resten af Norden.

De to parter mener, at de offentlige aktører i disse år kan sætte turbo på indkøbsbesparelserne, fordi datagrundlaget er forbedret, og at organisationerne er parate til at fokusere på indkøbsoptimering ud fra en holistisk betragtning. Samtidig er hele den offentlige sektor – både i Danmark og i andre lande - præget af en meget stærk effektiviseringsdagsorden.

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet