Nye mål for akutmodtagelse

Region Hovedstaden vil nedbringe ventetiderne i akutmodtagelserne ved hjælp af konkrete servicemål og bedre kommunikation

Af Redaktionen | [email protected]

Fremover skal halvdelen af patienter med ikke alvorlige skader maksimalt vente en time på behandling på Region Hovedstadens skadestuer. Samtidig skal patienterne informeres bedre om baggrunden for ventetiden, og hver gang der forekommer ventetid på mere end seks timer, skal der foretages en intern analyse. 

Det er blot nogle af de mål, som regionen har sat sig for akutmodtagelser og -klinikker. Indsatspunkterne er blevet til på baggrund af konklusionerne fra en arbejdsgruppe, der siden efteråret har kigget på muligheder for forbedringer af indsatsen i forhold til ventetider.

- Vi har sammen med administrationen og hospitalerne lavet et grundigt stykke arbejde for at finde ud af, hvor vi kan sætte ind og gøre tingene bedre. Der vil altid forekomme ventetid i akutmodtagelser og akutklinikker, for vi skal bruge flest penge på de mest syge i hospitalsvæsenet. Men nu sender vi et kraftigt signal om, at borgerene skal have en ordentlig service, siger formanden for den tværpolitiske arbejdsgruppe, Kirsten Lee (R).

De store akutmodtagelser i Region Hovedstaden har allerede sidste år modtaget flere penge og dermed formået at nedbringe ventetiden med 20 minutter siden august 2011, så den nu er nede på gennemsnitligt 39 minutter.

sf

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet