Medlem af Alternativets bestyrelse for Storkreds Fyn og del af partiets inderkreds, Rolf Jackson, er blevet ekskluderet og dermed både smidt af opstillingslisten til KV17 og ud af partiet. 
Ritzau Foto.
Medlem af Alternativets bestyrelse for Storkreds Fyn og del af partiets inderkreds, Rolf Jackson, er blevet ekskluderet og dermed både smidt af opstillingslisten til KV17 og ud af partiet. Ritzau Foto.

Nye direktører, ny SF-næstformand og akut-eksklusion fra Alternativet

Ugens navne - kort og godt

Netværk

Af Redaktionen | [email protected]

Næstved

Henter direktører i Kalundborg og Stevns

Et enigt ansættelsesudvalg i Næstved Kommune har peget på, at nuværende direktør i Kalundborg Kommune, Hanne Dollerup, skal afløse Per B. Christensen, mens nuværende direktør i Stevns Kommune, Jakob Bigum Lundberg, afløser Bruno Lind.

Hanne Dollerup får ansvar for kommunens dagtilbud, skole, kultur, borgerservice, samt børn og unge, hvilket er områder, hun allerede kender godt qua sine tidligere ansættelser, hvor hun har bestridt en lang række poster inden for velfærdsområdet som blandt andet børne- og ungechef i Hundested Kommune, familiechef i Halsnæs og i de sidste syv år med forskellige poster i Kalundborg Kommune.

Jakob Bigum Lundberg får ansvar for sundhed, ældre, handicap, psykiatri og arbejdsmarked. Det er også områder han kender godt, da han siden 2010 har været direktør i Stevns Kommune for social og sundhed, beskæftigelse samt børn og unge. Inden da har han haft forskellige chefstillinger i Greve Kommune og arbejdet for KL.

Begge direktører er uddannet cand.scient.pol og tiltræder 1. august, hvilket bliver startskuddet for arbejdet i en ny direktion idet kommunaldirektør Rie Perry også er forholdvis ny i stillingen, som hun tiltrådte for knapt to måneder siden.

Hun udtaler, at hun er overbevist om, at kommunen med Hanne Dollerup, Jakob Bigum Lundberg og den nuværende direktør Svend Koefoed-Hansen har sat en stærk direktion.

 

Randers

Sundhedsdirektør nu også vicekommunaldirektør

Byrådet i Randers har netop udpeget direktøren for Sundhed, Kultur og Omsorg, Erik Mouritsen, til vicekommunaldirektør. Han får dermed ansvar for en række tværgående opgaver, samarbejder og særlige projekter, oplyser kommunen.

Udpegningen sker i forlængelse af, at byrådet i forbindelse med ansættelsen af kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt i april besluttede, at den nye kommunaldirektør skulle have fokus på overordnet strategi, interne og eksterne relationer og politisk betjening. Derfor ønskede man at udpege en de nuværende forvaltningsdirektører til også at være vicekommunaldirektør og dermed stedfortræder for Jesper Kaas Schmidt.

Kommunen oplyser, at der ikke sker ændringer i den nuværende opgavefordeling i direktionen, ligesom de enkelte direktører fortsat refererer til kommunaldirektøren, der også er reference for stabene Politik, Kommunikation og Digital Service, Erhverv og Udvikling samt Økonomi, Personale og HR.

Erik Mouritsen er 59 år og er uddannet inden for skatteforvaltningen og på Forvaltningshøjskolen. Han har tidligere arbejdet som skattedirektør i Randers og socialdirektør i Randers Kommune, inden han i forbindelse med kommunesammenlægningen i 2007 blev ansat som direktør for Sundhed og Ældre - en forvaltning, der siden er vokset til Sundhed, Kultur og Omsorg. Siden 2007 har Erik Mouritsen tre gange været konstitueret kommunaldirektør.

 

Halsnæs

Socialchef fratrådt med øjeblikkelig virkning

Den nu forhenværende chef for Social Service og Familier i Halsnæs Kommune, Christian Lorens Hansen, er fratrådt med øjeblikkelig virkning. Det skriver Sjællandske.

Fyringen skyldes angivelig at man i kommunen 'ønsker en anden profil i stillingen'. Leder af Ledelsesbetjening og Kommunikation, Martin Kjellberg Ishøj, fortæller til mediet, at 'der er indgået en gensidig aftale om, at han er stoppet'.

Christian Lorens Hansen kom til Halsnæs for to år siden fra en stilling som Børne- og Familiechef i Aabenraa Kommune, hvor han var ansat i syv år. Forud for det har han haft flere ledende stillinger i Region Syddanmark. Direktør Lisbeth Rindom overtager Christian Lorens Hansens opgaver, indtil en afløser er fundet.

 

Odense

Alternativet 'akut'-ekskluderer kandidat

Medlem af Alternativets bestyrelse for Storkreds Fyn og del af partiets inderkreds, Rolf Jackson, er blevet ekskluderet og dermed både smidt af opstillingslisten til KV17 og ud af partiet, skriver Fyens Stiftstidende.

Ifølge Nilas Bay-Foged, der er forperson for partiets hovedbestyrelse, skyldes eksklusionen, at Rolf Jackson 'ikke har levet op til det udvidede ansvar, han har haft som politisk kandidat og tillidsvalgt'. Et ansvar, der blandt andet betyder, at enkeltpersoner ikke må skade det større fællesskab. 'Og det har hovedbestyrelsen og den politiske ledelse vurderet var tilfældet', siger han.

I en pressemeddelelse forklarer Rolf Jackson selv, hvordan han har været kritisk overfor partiets ledelse, fordi han ikke altid oplevede, at den agerede i overensstemmelse med Alternativets fundament. 'Min centrale interne kritik af ledelsen har hovedsagelig gået på hykleri og manglende respekt for vedtægterne. Helt centralt for mig er integritet: At vi gør, som vi siger', skriver han.

 

Kerteminde

Eks-borgmester trækker sig endnu et skridt

Den tidligere borgmester i Kerteminde, Sonja Rasmussen (Kertemindelisten), der ikke genopstiller til KV17, træder ifølge fyens.dk nu ud af Økonomiudvalget - og Bevillingsnævnet - for at have fokus på sit civile job, hvor hun arbejder med lederudvikling af praktiserende læger i Region Sjælland, oplyser TV2 Fyn.

Sonja Rasmussen var medlem af Socialdemokratiet op til KV09, men efter stridigheder med partifæller over konstitueringen blev hun løsgænger og borgmester for Borgerlisten 2010-2013. Hun mistede posten efter KV13 til Venstres Hans Luunbjerg.

Hun afløses i Økonomiudvalget af Dorthe Kempf (Kertemindelisten), oplyser Hans Luunbjerg til dknyt. Hun sidder stadig i Erhvervs- og Vækstudvalget.

 

Billund

Henter planchef hos kommunal samarbejdspartner

Anette Kold bliver per 1. juli ny planchef i Billund Kommune, skriver JydskeVestkysten. Hun kommer fra en stilling som programchef for byudvikling hos Børnenes Hovedstad, der er et samarbejde mellem Lego og Billund Kommune.

Anette Kold er uddannet arkitekt, cand.arch., fra Arkitekthøjskolen i Aarhus og har foruden stillingen hos Børnenes Hovedstad arbejdet med byplanlægning og udvikling i Aabenraa Kommune  i en årrække.

Hun er ved at færdiggøre en diplomuddannelse i ledelse og bor privat i Kolding Kommune med sin mand og deres to børn.

 

Hørsholm

Eks-borgmester Hanne Falkensteen død

Hørsholms borgmester 1988-2001, Hanne Falkensteen (K) ,er død 81 år gammel, skriver Lokalvisen. Hun blev første gang valgt ind i Hørsholm Kommunalbestyrelse i 1978.

Ved KV93 fik Hanne Falkensteen hele 33,4 procent af samtlige afgivne stemmer og blev dermed den helt store stemmesluger.

Den 1. januar 2001 overlod hun borgmesterposten til sin partifælle Uffe Thorndahl og begrundede det med, at hun snart fyldte 65 år - og blev siddende i kommunalbestyrelsen valgperioden ud. 1990-1997 havde hun desuden sæde i Frederiksborg Amtsråd, hvor hun blandt andet var medlem af Økonomiudvalget og Socialudvalget.

 

SF

Lise Müller ny næstformand for SF

Tonni Hansen (SF) får fremover travlt med kommunalvalget på Langeland, hvor han er borgmesterkandidat. Derfor har han valgt at træde tilbage som næstformand for SF. Hans stol bliver overtaget af folketingskandidat Lise Müller (SF), som i forvejen er regionsrådsmedlem i Region Hovedstaden.

Lise Müller kommer til at dele næstformandsposten med partiets anden næstformand, Signe Munk.

Netværk

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet