Politik fra rødderne

img

Nye deleinitiativer indtager kommunerne

En række danske kommuner er gået sammen om projektet Deleby, der skal undersøge, hvordan kommuner kan udnytte deleøkonomien til at skabe løsninger på både nutidige og fremtidige udfordringer for kommuner og byer.

 bæredygtighed

Af Ronja Pilgaard | [email protected]

Der er så dejligt ude på landet. Gyllen lugter af penge, mejetærskerne høster i sommervarmen og kyllingerne hakker i lidt affald. Det gør de i hvert fald i Lejre Kommune, hvor en kyllingefarm leverer æg og høns til en af Københavns restauranter, mens de tager affaldet med retur for at have noget at fodre dyrene med.

Cirkulær økonomi - eller deleøkonomi - kalder de det i Lejre, og selvom kommunen allerede har mange eksempler på økologisk bæredygtige projekter, tager de nu skridtet videre for at få borgere og virksomheder til at dele mere med hinanden.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Innovation

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57