Ny udviklingsformand er klar til at udvikle

Kim Christophersen er den nye formand for den seks år gamle forening for udviklingskonsulenter, ffUK. Han var tidligere næstformand i foreningen, og nu har en samlet bestyrelse udpeget ham som foreningens nye formand. Til daglig arbejder Kim Christophersen som udviklingskonsulent i Haderslev Kommune, blandt andet inden for innovation, ledelsesudvikling og digitalisering.

Ugens uundgåelige

Af Thea Storm Pedersen | [email protected]

Skal man kunne se ind i fremtiden for at være en god udviklingskonsulent?
Jo, man skal kunne se, hvad der kommer i fremtiden. Jeg vil helst ikke sige, at man skal kunne spå, men man skal bestemt kunne følge med i, hvad der kommer af store udfordringer fremefter.
Det kræver, at man tilegner sig en masse viden om, hvad der foregår på både den nationale og lokale scene. Foreningen har de sidste to år lavet magasinet Trendenser, hvor vi ser et år længere ud i fremtiden og ser på, hvad vi tror bliver de store udfordringer for kommunerne. Det er et meget konkret eksempel på, hvordan vi prøver at gøre det struktureret.

Hvad er din første opgave som formand for ffuk?
Den første opgave bliver at få den nye bestyrelse til at spille sammen. Nu er vi jo blevet valgt, og så skal vi også arbejde sammen. Det bliver den første opgave. Vi har haft en formand i fire år nu, som selvfølgelig har sat en markant dagsorden. Derfor sker der jo noget opbrud nu, som vi så skal finde os til rette i.
Jeg skal ikke lave noget om, som sådan, men da vi er en forening af udviklingskonsulenter, så vil vi jo også gerne udvikle ting. Så der kommer jo helt sikkert nye tiltag. Et af de tiltag, jeg gerne vil arbejde med, er, hvordan vi kan bruge kommunernes kompetencer på tværs: Ikke kun at videndele i den forstand, at man hører, hvad hinanden laver, men at man rent faktisk også tager over og arbejder hos hinanden. 

Hvad er din stærkeste side?
Inklusion. Det handler om, at jeg gerne vil have, at dem, der er omkring mig, er med til at udforme rammerne. Jeg vil gerne selv sætte rammerne, men jeg vil hellere have, at vi gør det i samarbejde. Det tror jeg på giver de bedste resultater.

Og din svageste?
Det er hård styring. Det er jo noget, man nogen gange også har brug for. Problemet med inklusion og inddragelse er jo, at nogle gange skal man jo også stoppe det og så komme videre i teksten, så det ikke kun bliver proces.

Hvor ser du dig selv om ti år?
Det ved jeg sgu ikke. Og det var det reelle svar, haha.

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet