Politik fra rødderne
Børn og unge, som har deltaget i kriminalitet, kan fx blive pålagt faste hjemmetider og deltagelse i fritidsaktiviteter, eller de kan i værre tilfælde blive anbragt på døgninstitution. Nævnet kan overtrumfe børn og unge-udvalgets beslutninger.
Foto: Christian Lindgren, Ritzau Scanpix

Ny ordning for børn på kant med loven presser kommuner

En del kommuner er kritiske over for det nye nævn, der har overtaget meget af behandlingen af børn og unge på vej ud i kriminalitet. Efter et halvt år har nævnsmøderne fundet deres form, men kommunerne har mange ønsker om justeringer.

 nybrud

Af Thomas Bjerg | [email protected]

Ungdomskriminalitetsnævnet har fundet sin form. Men vejen dertil var hård, og ordningen presser kommunernes socialforvaltninger.

Kritikken går bl.a. på korte tidsfrister, et højt ressourceforbrug, afgørelser, der rækker ud over nævnets kompetence, og manglende retningslinjer, når børn med funktionsnedsættelser skal i nævnet. Men der er enighed om, at møderne foregår med respekt for børnene og de unge.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Børn & unge

Social & sundhed


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57