”Nummer 6 er da en fin placering”

De kvindelige kandidater må selv sikre sig den blåstempling af seriøsitet, som er nødvendig for at blive profileret i den kommunale valgkamp. De skal ikke have særbehandling alene på grund af deres køn, mener den politiske debutant Pernille Solvig Graux.

Valg 2009

Af Janni Brixen | [email protected]

Hun er 36 år, har to små børn  og har allerede været salgsdirektør i flere store virksomheder. Og så er hun tilmed også med rasende fart på vej ind i en politisk karriere. Pernille Solvig Graux er en af de unge kvinder, partierne sukker efter at få på valgplakaten, og hun har, siger hun, fået en vis portion positiv særbehandling undervejs. Men ikke fordi hun er kvinde. Derimod fordi hun er kvinde med den rigtige profil, mener hun.

 - Det er helt klart, at de har været glade for at få en kvinde med, men det er min klare fornemmelse, at det tæller lige så meget, at det, jeg kommer med er en meget mande-agtig karriere og et C.V med flere ­direktør-poster bag mig, siger Pernille Solvig Graux, der selv henvendte sig til den lokale venstreforening, for at tilbyde sig som kandidat. 

 

Tre minutter til hver

At navnet Pernille Solvig Graux kommer til at stå som nummer seks på listen over venstre kandidaterne ved novembers kommunalvalg, er hun godt tilfreds med. Kandidaternes rang orden blev afgjort ved et opstillingsmøde i maj måned, hvor hver af de 17 venstrekandidater fik tre minutter til at sælge sig selv og partiforeningens medlemmer derefter stemte om, hvem der skulle stå som nummer 1 og 2 og så videre.

- Nummer seks er da en fin placering. Jeg er jo helt ny i det her, og dem, der står over mig på listen er nogle gamle, garvede venstrefolk, siger hun og synes ikke, der er brug for at partierne tilgodeser kvindelige kandidater ved for eksempel at vedtage, at de skal være repræsenteret øverst på stemmesedlen.

- Jeg tror helt klart, vil ville have   flere kvinder i toppen af listerne, hvis flere af de kvindelige kandidater var mere klare i spyttet og gjorde mere opmærksomme på sig selv. Se for eksempel bare på hvor sjældent mine kvindelige kandidatkolleger blander sig i debatten og skriver læserbreve, lyder meldingen fra kandidaten Fredensborg.

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet