Politik fra rødderne
Firkløveret bag DR-programmet ‘Det slører stadig’ er kendt for satire om kulturforskelle. Efter terrorangrebet i København har en af programmets skabere, Sara Al Naser (længst til højre), skrinlagt et program om at være fanget mellem to kulturer. Foto: Lars Krabbe / Polfoto

Nuancernes tid er forbi

Muslimer censurerer sig selv i det offentlige rum på grund af mediernes jagt på ekstreme synspunkter, mener komiker Sara Al Naser, der skrinlagde et planlagt tv-program i kølvandet på terrorangrebet i København.

 selvcensur

Af Peter Christian Nielsen | [email protected]

Muhammed-tegningerne blev født ud af nødvendighed. Det har i alle årene været forklaringen fra Flemming Rose, den nu berømmede JP-redaktør, der i 2005 gav en flok danske tegnere opgaven at tegne den muslimske profet for at teste, om selvcensuren havde de danske publicister i sin hule hånd, når talen faldt på islam.

Spoler vi tiden frem til 2015 efter terroristen Omar El-Husseins angreb mod Krudttønden på Østerbro og drabet på den jødiske sikkerhedsvagt Dan Uzan, så er der indtrådt en ny selvcensur. Det mener Sara Al Naser, der er kendt som komiker i firkløveret bag DR-programmet ‘Det slører stadig’. Den 22-årige dansk-jordaner valgte i ugerne efter terrorangrebet i København at trække stikket på et tv-program med titlen ‘Saras hellige krig’, som hun var ved at udvikle med produktionsselskabet Respirator. Komikerens skrinlagte program skulle handle om komikerens egen følelse af at være fanget mellem to kulturer, mediernes omgang med ytringsfriheden, og hvordan muslimer bliver fremstillet i medierne, men Sara Al Naser mener ikke, at der i øjeblikket er et rum til det, hun opfatter som nuancer i debatten om islam i Danmark.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Kommunikation

Kultur

Social & sundhed


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57