Nu må han sige sin mening

Tidligere kommunaldirektør Poul A. Christensen kan endelig tage bladet fra munden i sit skifte til politiker som spidskandidat for Fælleslisten Vest.

Navne

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Han har altid vægtet sine ord med omhu. Sikret sig, at de var neutrale og objektive. Men nu har Poul A. Christensen ikke længere tænkt sig at holde de værdiladede ord tilbage. For fem år siden stoppede han en 15 år lang karriere som kommunaldirektør i Ulfborg-Vemb Kommune. Embedsmandsrollen bliver nu skiftet ud med en politisk karriere som spidskandidat for den nystiftede Fælleslisten Vest i Region Midtjylland. Et skifte han aldrig selv havde skænket en tanke, før han fik et opkald fra Fælleslisten Vest i marts måned. Han har da også lige skullet vænne sig til sin nye rolle. 

”Som embedsmand er man begrænset på en lang række områder. Man er jo tjener. Når man så pludselig springer ud som politiker, så kan man jo i princippet sige, hvad man mener. Det er en klar ændring i den rolle, som jeg indtager,” forklarer Poul A. Christensen.

Indestængte holdninger

Han har aldrig haft problemer med sin position som embedsmand. Tværtimod har han nydt at agere som den rådgivende og vejledende stemme. Men indimellem har han taget sig til hovedet i ønsket om at kunne sige sin mening.

”Det kan ikke undgås, at man kommer i nogle situationer som embedsmand, hvor man tænker ved sig selv, at ja, kunne man da bare lige have været gået ud og have sagt, hvad man mente om den sag.”

Sygehus i Holstebro

Før jobbet som kommunaldirektør var han ligeledes viceamtsdirektør i omkring 15 år og har derfor i mange år siddet tæt på det politiske arbejde. Han har ikke altid været imponeret af politikernes vidensniveau i sager, som de udtalte sig om, og derfor glæder han sig over mere aktivt at kunne blande sig i den politiske diskussion om sygehusstrukturen i Region Midtjylland.

Placeringen af sygehuse er den altoverskyggende mærkesag for Fælleslisten Vest. Selv om alt tegner til, at der skal placeres et nyt sygehus i Gødstrup ved Herning, så holder listen fast i håbet om, at sygehuset kan blive flyttet til Holstebro. 

Kun liget når frem

Poul A. Christensen mener, at det er helt afgørende, at politikerne ikke glemmer borgerne i udkantsområderne. Med hensyn til sygehusvæsenet, så er det især indbyggerne i Nordvestjylland og omkring Silkeborg og Djursland, som han mener bliver overset af politikerne. Argumentet om større, bedre og mere specialiserede sygehuse holder ikke over for dem, mener Poul A. Christensen.

”Hvis folk er døde, inden de når frem til et sygehus, så hjælper det jo ikke, at man har alle specialisterne stående til rådighed. Nogle mennesker får op til 100 kilometer til nærmeste sygehus, og ved eksempelvis slagtilfælde og hjertestop, så har hvert minut, du kommer hurtigere ind, betydning for dine chancer for at overleve.”

Poul A. Christensen vægter stadig sine ord med omhu. Sin mening holder han derimod ikke tilbage. 

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet