Nu foregår spildevandsrensning også under jorden

Som de første i landet anlægger Vejle Spildevand et underjordisk nedsivningsbassin til regnvand

VAND

Af Redaktionen | [email protected]

Vejle Spildevand har fundet ud af, at der findes en anden metode til at lede regnvand væk end ved at bygge åbne bassiner, som tager meget plads i landskabet. Det skriver Ingeniøren i dag. Herved undgår man at trække metervis af kloakledninger til nærmeste vandløb, men man kan i stedet opbevare regnvandet under jorden, rense det på stedet og lade det sive ned til grundvandet.

- Løsningen giver mere opholdsplads, og så er det ikke dyrere at etablere end et åbent bassin. Til gengæld er det nemmere at vedligeholde, siger civilingeniør og projektleder Lene Kristoffersen til Ingeniøren.

Nedsivningsbassinet bliver lige nu gravet ned i forbindelse med nybyggeriet Troldeparken og er nyt herhjemme, men kendt i andre lande. I systemet fra amerikanske Stormtech ledes vandet igennem et sand- og oliefang, hvor sand synker til bunds, og olie flyder oven på. Derefter ledes det første vand til en speciel bane i nedsivningsanlægget, der frasorterer urenheder som for eksempel fine partikler og opblandet olie, som senere kan opsuges.

Det nye underjordiske anlæg står klart inden for de kommende uger, og grundene i Troldeparken forventes sat til salg i løbet af foråret.

tsp

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet