Politik fra rødderne

Monopol giver unfair priser

Med den seneste prisjustering fra KMD stiger priserne for de kommunale monopolprodukter, mens it-firmaet samtidig sænker priserne for produkter på det konkurrenceudsatte område. Konkurrenceforvridende og rystende, lyder kritikken.

 it

Af Sine Riis Lund | [email protected]

KMD misbruger sit monopol på en række kommunale it-systemer til at vinde markedsandele på konkurrenceudsatte områder. Sådan lyder bekymringen, efter Kommunen har fået adgang til KMD’s prisjusteringer fra 2011 til i år. Prisdokumentet viser, at KMD lader priserne stige på næsten samtlige af de cirka 180 produkter, hvor virksomheden de facto har monopol på it-systemer inden for det kommunale område. Samtidigt lader KMD køberne slippe billigere for langt hovedparten af de produkter, hvor KMD skal konkurrere med andre leverandører om prisen.

Brancheforeningen DI ITEK frygter, at KMD har en mængde fællesomkostninger, som de med rund hånd deler ud over sine produkter og dernæst prissætter efter, hvor meget konkurrence der er.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

It

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57