Kommunen.dk
MENU

Monopol giver unfair priser

Monopol giver unfair priser

Med den seneste prisjustering fra KMD stiger priserne for de kommunale monopolprodukter, mens it-firmaet samtidig sænker priserne for produkter på det konkurrenceudsatte område. Konkurrenceforvridende og rystende, lyder kritikken.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

KMD misbruger sit monopol på en række kommunale it-systemer til at vinde markedsandele på konkurrenceudsatte områder. Sådan lyder bekymringen, efter Kommunen har fået adgang til KMD’s prisjusteringer fra 2011 til i år. Prisdokumentet viser, at KMD lader priserne stige på næsten samtlige af de cirka 180 produkter, hvor virksomheden de facto har monopol på it-systemer inden for det kommunale område. Samtidigt lader KMD køberne slippe billigere for langt hovedparten af de produkter, hvor KMD skal konkurrere med andre leverandører om prisen.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.