Politik fra rødderne

Efter at 16-årige Omreh Shamsi er blevet tvangshjemsendt til Afghanistan, er hendes drøm om uddannelse blevet aflyst af en drøm om at overleve.
Efter at 16-årige Omreh Shamsi er blevet tvangshjemsendt til Afghanistan, er hendes drøm om uddannelse blevet aflyst af en drøm om at overleve.
Foto: Martin Fyhn Lykke Lladó/Biofoto/Ritzau Scanpix

Mette Frederiksen tier om hjemsendelser

Det er stadig uklart, hvilke konsekvenser anmodningen fra de afghanske myndig­heder om et stop for tvangshjemsendelser får for de 190 afghanere, der har fået afslag på asyl i Danmark.

 tvang

Af Jonas Sloth Bach | [email protected]

En søndag morgen ved femtiden i december 2014 blev en afghansk familie vækket af omkring ti politibetjente. De havde fået afslag på deres asylansøgning og skulle sendes hjem.

- Jeg kan ikke sige med ord, hvordan jeg følte, da jeg hørte det. Mine ben rystede, og jeg faldt ned på gulvet, husker det næstældste af familiens fem børn, 16-årige Omreh Shamsi.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Social & sundhed


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57