Politik fra rødderne

Metro-sukker på havnetunnel omvender ikke teknikborgmester

Hvis vi gør livet lettere for bilisterne i byen, hjælper det ikke stort at tænke en metrolinje med i planerne om en havnetunnel i København, lyder kritikken

 københavn

Af Thea Storm Pedersen | [email protected]

Teknik- og miljøborgmester i København Ayfer Baykal (SF) har positioneret sig kraftigt i mod planerne om at bygge en havnetunnel under København. Nu har Rambøll foreslået, at man bygger en metrobane i den planlagte havnetunnel. Overborgmester Frank Jensen (S) synes så godt om den idé, at muligheder og konsekvenser i forbindelse med metro i havnetunnelen nu er i gang med at blive undersøgt på rådhuset. Men for teknik- og miljøborgmesteren blåstempler metrolinjen ikke havnetunnelen.  

- Som jeg har læst forslaget, går det ud på at lave metro mellem Nordhavn og Refshaleøen og ikke på hele havnetunnellens strækning. Havnetunnelen er en meget bitter pille at sluge for mig, da den samlet set vil få flere til at køre i bil og færre til at bruge kollektiv transport. At man drysser en smule sukker på så bitter en pille, får ikke havnetunnellen til at glide nemmere ned hos mig, siger Ayfer Baykal til dk-teknik.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57