Politik fra rødderne

 Regeringens omlægning af det sociale særtilskud falder ikke i god jord hos disse to S-spidser. Mens Frank Jensen kalder omfordelingen for ‘lokkemad’, mener partiets kommunalordfører Magnus Heunicke, at de sociale tilskud blandt andet skal bruges til at sikre den kommende finanslov. 
Foto: Anthon Unger / Polfoto
Regeringens omlægning af det sociale særtilskud falder ikke i god jord hos disse to S-spidser. Mens Frank Jensen kalder omfordelingen for ‘lokkemad’, mener partiets kommunalordfører Magnus Heunicke, at de sociale tilskud blandt andet skal bruges til at sikre den kommende finanslov. Foto: Anthon Unger / Polfoto

Lokkemad til landkommuner

Regeringen vil omlægge det sociale særtilskud, så de 420 millioner kroner i stedet for at gå til bykommuner skal gå til de mest økonomisk trængte. De er mere optaget af geografi end sociale problemer, lyder det fra overborgmester Frank Jensen (S), som advarer sine kolleger mod at bide på krogen.

 omfordeling

Af Morten Munkholm | [email protected]

Kort før de historisk svære økonomiforhandlinger mellem regeringen og KL, lagde social- og indenrigsminister Karen Ellemann forleden en økonomisk godbid ud til de mest økonomisk trængte kommuner.

Den sociale særtilskudspulje på 420 millioner kroner skal efter regeringens mening omlægges, så pengene i stedet for at blive delt ud efter sociale kriterier fremover skal deles ud efter økonomiske. En omfordeling, som især står til at gå ud over storbykommuner og hovedstadsområdet, hvor København alene får 98,3 millioner kroner fra puljen om året.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57