Politik fra rødderne

Løkke triumferede, Jensen tøvede

”Kristian Jensen bør undre sig over, at han trods mange års  ministererfaring og posten som næstformand stadig kan udfordres af personer i Venstre, som hverken er valgt til Folketinget eller har politiske topposter i partiet.” 

 analyse

Af Peter Christian Nielsen | [email protected]

Skulle det være gået nogens næse forbi, handler moderne politik om frontfigurer (læs: personer). Blæsten om Lars Løkke er ikke slut, selvom Venstre-formanden har indgået en fredsaftale med næstformand Kristian Jensen. Magtkampen er blevet udkæmpet med al den røg og tryllepulver, som den politiske værktøjskasse indeholder. Status efter første runde af Løkke vs. Jensen er, at næstformanden mangler det dræberinstinkt, som er nødvendigt i toppolitik, medmindre et partis arvefølge står mejslet i sten.

Kristian Jensen og støtter var efter alt at dømme klar til at presse på for et ekstraordinært landsmøde, da Lars Løkke forklarede sig og kæmpede for sin post på et maratonmøde i Odense Congress Center. En kort snak i pausen mellem Løkke og Jensen fik dog næstformanden til at afblæse angrebet på formanden. Løkke skal have gjort Jensen klart, at hvis han gik efter formandsposten, så ville Landbrug & Fødevarer-direktør Søren Gade blive Løkke-holdets modkandidat. Omvendt kunne Jensen forvente mere indflydelse, hvis han valgte at støtte Løkke.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57