Løkke Jr. går ind i regionspolitik

Til november bliver det muligt at sætte kryds ved Løkke Rasmussen. Venstreformandens søn, Bergur, vil i regionsrådet i Hovedstaden.

Ugens uundgåelige

Af Redaktionen | [email protected]

Hvornår besluttede du dig for at prøve at stille op?

Det er ikke forfærdeligt lang tid siden. Jeg ville gerne stille op og prøve at sidde i en kommune eller et regionsråd. Indledningsvis ville jeg gerne stille op til kommunalbestyrelsen i Rudersdal, men på grund af forskellige ting, blandt andet at jeg flytter ud af kommunen her til sommer på grund af studiet, så kunne det ikke lade sig gøre. Og så blev jeg kontaktet af VU, som manglede en kandidat til regionen, og det passede jo fuldstændig ind, som var det sendt fra oven.

Nu har du jo flere familiemedlemmer med erfaringer fra både kommunal-, lands- og amtspolitik. Hvorfor blev det regionsrådet?

Grunden til, at det præcis er regionen, er, fordi muligheden er der. Men mere generelt er det, fordi jeg er superinteresseret i det og har været involveret i politik, siden jeg var 16 år gammel på et frivilligt niveau, og gerne vil prøve det på et andet niveau – og se, om det er mig.

Har du altid vidst, at du ville være politiker på mere end bare frivilligt plan?

Det har jeg ikke. Jeg har altid gået og sagt, at jeg ikke skal gå den vej. Men på den anden side så har jeg jo også tænkt, at jeg gerne ville prøve det af, for det har jo tydeligvis en eller anden indvirkning på vores familie. Min mor har siddet i byrådet i Gribskov, og min farbror stiller op i Fredensborg, og min far er gået hele vejen. Så jeg vil da i hvert fald prøve det af, før jeg afviser det fuldstændig.

Du har haft livet som politiker så tæt inde på livet – er du ikke blevet afskrækket?

Man har set både forsiden og bagsiden af medaljen, når man har været så tæt på det. Men det har jo tydeligvis ikke afskrækket mig fuldstændig. Og man har set både det gode og dårlige ved at have sådan et hverv og være så offentlig en person.

Føler du, at der er større forventninger til dig på grund af dit efternavn?

Det ved jeg ikke rigtig. Jeg har store forventninger til mig selv, men det er jo bare på grund af, at jeg gerne vil gøre forskel og føler, jeg har noget at bidrage med. Derfor vil jeg gerne kæmpe hårdt for at komme ind og være med til at få væltet et socialdemokratisk styre i regionen, der har været, siden den blev oprettet. Nu hvor Vibeke Storm (Rasmussen, red.) ikke genopstiller, så har vi chancen for at få magten i regionen med Martin Geertsen i spidsen.

Regionspolitik handler meget om sundhedsområdet. Hvad vil kendetegne din sundhedspolitik?

Jeg vil gerne gøre op med noget af den berøringsangst, der er overfor at bruge private foretagender, hvis det kan gavne enten med bedre kvalitet for samme pris eller samme kvalitet for en bedre pris. Så er det i hvert fald værd at se på. Og noget, som jeg synes er vigtigt, er alt det udenom selve sygehusene: uddannelse af personale og forskning for eksempel.

Bliver det en stor omvæltning for dig at gå fra Grundfos i Frankrig til lokalpolitik på Sjælland?

Jo, det kan det da godt blive. Men det her i Frankrig har aldrig været en permanent ting, jeg skal sidde her til slutningen af juni, og så kommer jeg hjem og skal læse på CBS. 

Og så kan det godt være, det bliver en omvæltning – men det er en, jeg glæder mig til.

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet