Lokalpolitikere glemmer værdidebatten

Hæv jer over enkeltsager og bring værdipolitikken ud til borgerne. Så vil også unge blande sig i højere grad, vurderer både borgmestre og ungdomspolitikere.

Folkemøde

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Sagsbehandling og konkrete tvister skal holdes bag rådhusets døre, mens værdipolitikken skal løftes ud til borgerne. Sådan lød det fra en række borgmestre og ungdomspolitikere, da de satte hinanden stævne på Folkemødet og debatterede, hvordan lokalpolitik kan gøres mere interessant for særlig de yngre borgere.

- Jeg tror faktisk, at de unge ville synes, det var noget federe, hvis vi kunne løfte det lidt op og begynde at tale mere værdipolitik, for det er faktisk det væsentlige. Det er det, der betyder rigtig meget i årene frem, sagde Mette Touborg (SF), borgmester i Lejre.

Også de to tilstedeværende ungdomspolitikere ønskede færre enkeltsager og flere ideologiske debatter. 

Et af problemerne kan imidlertid være, at for mange byrådspolitikere i dag er gået ind i politik, fordi de har været sure eller frustrerede, men ikke ud fra stærke holdninger eller ideologiske ståsteder, påpegede flere borgmestre.

Snakken om politikernes behov for at italesætte politik på en ny måde blev dog efterhånden for meget for chefredaktør og politisk kommentator Troels Mylenberg.

- Nu tager jeg afbryderetten. Det lyder fint alt sammen. I taler, som om politikere skal tale om alt muligt andet, end de gør i dag. Jeg synes jo bare, at I (lokalpolitikere, red.) skal passe jeres arbejde og lave politik. Så er det vælgernes ansvar at interessere sig, sagde han.

Hele diskussionen om, hvem der bærer ansvaret for den lave interesse for kommunalpolitik, skulle dog vise sig at blive langt mere ophedet, da blandt andre Viborgs borgmester Søren Pape Poulsen (K) kom på talerstolen til arrangementet ved Dansk Kommunikationsforening med Kommunen som mediepartner.

Kommunikation

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet