Politik fra rødderne

Lidegaard: Energiforliget er årets ubetingede succes

Klima-, energi og bygningsministeren giver sit bud på 2012’s største succes– og den største bommert i årets løb. Læs Martin Lidegaards (R) evaluering af 2012 her

 energi

Af Thea Storm Pedersen | [email protected]

Årets succes må blive vores energiforlig, fordi det er danmarkshistoriens længste og største, grønneste og bredeste energiforlig med hele Folketinget undtagen Liberal Alliance bag. Det er i hvert fald det, jeg selv er allermest stolt af, og som der bliver lagt mærke til ude i den store verden. Energiforliget vil give 34 pct. CO2-reduktion i 2020, og 50 pct. vind i vores el. Det synes jeg ubetinget er årets succes.

I min verden var den største overraskelse, at det lykkedes at hale det store EU-forlig om energieffektivitet hjem. Det var der ikke mange, der havde spået os held med - og jeg tror også, at det kom bag på landene i EU, at det rent faktisk lykkedes at lande en vidtgående aftale om energieffektivitet. Faktisk er det, vi fik igennem i EU, en kopi af den danske model i alle 27 medlemslande. Det betyder, at vi nu kan spare 17 pct. af vores energi frem til 2020.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57