Kommunen.dk
MENU
Fodboldbaner med kunstgræs har fået enorm betydning  for breddeidrætten i løbet af de seneste årtier. Nu skal der tænkes i alternativer baner, når EU indenfor otte år forbyder gummislagger sammen med kunstgræs.
Fodboldbaner med kunstgræs har fået enorm betydning for breddeidrætten i løbet af de seneste årtier. Nu skal der tænkes i alternativer baner, når EU indenfor otte år forbyder gummislagger sammen med kunstgræs.
Foto: Søren Gylling/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Langt tilløb kan minimere kommunernes omkostninger ved kunstgræs-forbud

Langt tilløb kan minimere kommunernes omkostninger ved kunstgræs-forbud

Om otte år bliver gummigranulater forbud i kunstgræs-fodboldbaner - en potentiel katastrofe for breddefodbolden, men teknologien kan åbne en kattelem.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

På papiret ligner det en katastrofe for breddefodbolden: EU forbyder gummigranulater på kunststofbaner med virkning fra 2031, og potentielt kan det betyde, at cirka 400 kommunalt anlagte kunststofbaner bliver ubrugelige, hvilket både indebærer en milliardafskrivning for kommunerne og kaos for breddefodbolden, som over hele landet er afhængige af at kunne bruge kunststofbanerne.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.