Kuldsejlet geotermiprojektet koster 162,5 mio. kr.

Energi Viborg har gjort regningen op efter det forgæves forsøg på at hente varme i undergrunden ved Kvols

Geotermi

Af Redaktionen | [email protected]

Den samlede regning for det kuldsejlede geotermiprojekt i Kvols er nu gjort op til 162,5 mio. kr. Beløbet dækker over 141 mio. kr., som var brugt til projektet, da byrådet stoppede det i juni, 19 mio. kr. som energiselskabet har investeret i rør og andet materiale, som der nu ikke er brug for og endelig 2,5 mio. kr. til at lukke projektet. Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Regningen fik bestyrelsen for Energi Viborg præsenteret på det seneste møde, hvor man også besluttede at spørge Energitilsynet, om man allerede fra årsskiftet skal lægge udgifterne på varmeprisen, eller om man bør vente til investeringen i kraftvarmeværket er betalt ved udgangen af 2016.

Det oplyser direktør Christian Hagelskjær, der tilføjer, at hvis man først begynder at lægge udgifterne på varmeprisen fra 2017 vil det betyde højere udgifter i den sidste ende, fordi energiselskabet skal betale renter på det lån på 150 mio. kr. med en kommunal garanti, som man i første omgang har finansieret geotermiprojektet med.

Det springende punkt er imidlertid, om Energitilsynet betragter det som nødvendige udgifter - hvilket er en forudsætning for at de 162,5 millioner kan regnes ind i varmeprisen.

bi

Energi & forsyning

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet