Politik fra rødderne

Korrupte lande får danske skattekroner

Blandt kommunernes investeringer befinder sig flere lande, der døjer betydeligt med korruption og andre problematiske forhold. Det behøver dog ikke afholde kommuner fra at investere, mener eksperter.

 etik

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Irak og Venezuela er blandt verdens mest korrupte lande, men får samtidigt støtte fra de danske skatteborgere. Ud af 178 lande er Venezuela verdens tolvte- og Irak verdens fjerdemest korrupte land ifølge et korruptionsindeks fra Transparency International 2010.

Lande med høj korruption er dog kun en del af flere etisk diskutable investeringer, som kommuner bliver en del af, når de investerer i højrenteobligationer. Brud på menneskerettigheder er ikke usædvanligt i de to lande DR Congo og Pakistan. Ti kommuner har investeringer i Sri Lanka, der kritiseres af blandt andre organisationen Amnesty International for at have fortsat med ulovlige drab og rekruttering af børnesoldater efter den endelige sejr over De Tamilske Tigre i maj 2009.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57