Kommunen.dk
MENU
Et dårligt input til store projekter giver også et dårligt output.
Et dårligt input til store projekter giver også et dårligt output.
Foto: DK Creative/AI

Kompleks lovgivning og dårlig forberedelse hæmmer offentlige it-systemer

Kompleks lovgivning og dårlig forberedelse hæmmer offentlige it-systemer

“Vi minder om en teenager, der har opdaget et nyt band,” lyder en forskers karakteristik af digitaliseringen i det offentlige. Kompleks lovgivning og dårlig forberedelse forklarer en del af de mange fejlfyldte it-systemer i stat og kommuner.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Historien kort

  • Digitalisering i det offentlige møder udfordringer såsom kompleks lovgivning og dårlig forberedelse, hvilket fører til fejlfyldte og overbudgetterede it-systemer.
  • Rapporter fra It-rådet viser gentagne problemer med statslige it-projekter, herunder overskridelser af budgetter og tidsplaner.
  • Løsninger foreslås i form af bedre vedligeholdelse, mindre og mere overskuelige projekter, samt en justering af ambitioner. 

Ingen overraskes, når nye it-systemer i det offentlige er spækket med fejl og viser sig langt dyrere end forventet. Det gælder blandt andet de nye ejendomsvurderinger og overgangen til MitID.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.