Politik fra rødderne

Flere kommuner måler overvægtige børns aktivitetsniveau med armbåndsur. Arkivfoto fra Houston, USA.
Flere kommuner måler overvægtige børns aktivitetsniveau med armbåndsur. Arkivfoto fra Houston, USA.
Foto: Thomas Wilmann, Ritzau Scanpix.

Kommuner måler overvægtige børns aktivitet med ur

Et forsøg med aktivitetsmålere om overvægtige børns håndled viser gode resultater. Flere kommuner indfører nu armbåndene.

 bevæg dig

Af Astrid Skov Andersen | [email protected]

Et ur om håndleddet, der måler overvægtige børns skridt og aktivitetsniveau, har vist sig at være et effektivt redskab i indsatsen til at få overvægtige børn og unge til at bevæge sig mere.

Det startede som et forsøg i Mariagerfjord Kommunes tilbud til overvægtige børn i 2016. Siden er forsøgsprojektet blevet til en fast del af tilbuddet til overvægtige børn, og flere kommuner har adopteret ideen. Aabenraa Kommune har netop indkøbt 120 ure, som kommer ud på overvægtige børns håndled i løbet af den næste måneds tid. Hvidovre Kommune har også delt ure ud i deres tilbud til overvægtige børn.

- Det er enormt motiverende for størstedelen af børnene og også for forældrene. Børnene bliver selv opmærksomme på, at de lige skal bevæge sig lidt mere, fordi de får et tal på det. Så spørger de måske mor og far, om de ikke lige skal gå en tur, fortæller Stinne Pauls, der er sundhedsvejleder i Mariagerfjord Kommunes tilbud “Så letter vi”, der hjælper overvægtige børn og deres familier.

Erfaringerne med aktivitetsmålerne er gode. Børnene er blevet mere aktive, og både forældre og børn giver positiv feedback på aktivitetsmålerne.

En evaluering af projektet viser, at andelen af deltagende børn, der er aktive i mere end de anbefalede 60 minutter om dagen, er steget fra to procent til 16 procent efter at have brugt uret. Samtidig viser evalueringen, at antallet af børn, der kører i bil eller bus til skole, er faldet fra 60 procent til 37 procent efter projektet. Andelen af cyklende børn er steget markant.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Børn & unge

Kultur

Social & sundhed


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57