Politik fra rødderne

Kommuner investerer millioner i ulovlige bosættelser

Syv af de største kommuner har penge i virksomheder, der angiveligt arbejder med at bygge og drive ulovlige bosættelser på Vestbredden.

Af Niels Krogh Søndergaard | [email protected]

En ny rapport fra research-centeret Danwatch viser, at København, Esbjerg og fem andre kommuner har investeret i alt 20,7 millioner kroner i virksomheder, der enten arbejder med at bygge og vedligeholde den israelske mur på Vestbredden i Palæstina eller har opgaver med den daglige drift af enten bosættelserne eller muren. Ifølge FN krænker muren og bosættelserne folkeretten og palæstinensernes menneskerettigheder.

”Rapporten tyder på, at der er en betydelig risiko for, at kommunerne har en negativ indflydelse på menneskerettighederne med deres investeringer,” siger Sune Skadegaard Thorsen, administrerende direktør i Global CSR, der vejleder i investeringer.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57