Politik fra rødderne

Kommunalpolitik kan koste civilkarrieren

Mange lokalpolitikere peger på, at det er svært at have en fuldtidskarriere ved siden af det politiske engagement. De lokale ildsjæles engagement sker derfor ofte på bekostning af civilkarrieren.

 undersøgelse

Af Thea Storm Pedersen | [email protected]

Et tilvalg af politik er i mange tilfælde også et fravalg af karrieren. Mange kommunalpolitikere peger på, at de er gået ned i tid eller har vinket helt farvel til arbejdsmarkedet som direkte konsekvens af deres lokalpolitiske engagement. Det viser en ny undersøgelse, som er foretaget for Kommunen af sociolog Laila Lildballe. I Vejle viste kombinationen af et civilt arbejde, lokalpolitik og et familieliv med to små børn at være uholdbar i længden for Lone Myrhøj (SF). 

”Jeg har valgt at sige mit job op og starte med at læse videre. Så har jeg lidt bedre mulighed for at disponere over min tid i stedet for den konstante dårlige samvittighed over ikke at slå til nogen steder,” siger hun. 

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Arbejdsmarked


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57