Kommunale ingeniørers løn slæber sig langsomt opad

Ingeniører i landes kommuner kan se frem til lønstigninger i den lave ende ifølge den nye overenskomstaftale

OVERERENSKOMST

Af Redaktionen | [email protected]

De godt 2.000 ingeniører, der arbejder i danske kommuner, kan se frem til samlet lønstigning i år og næste år på i alt 2,16 pct., hvis de stemmer ja til den to-årige overenskomstaftale, som IDA og de kommunale arbejdsgivere netop har forhandlet på plads. Det skriver Ingeniøren.

Og selv om i hvert fald et enkelt punkt ikke er helt efter IDAs hoved, er det en aftale, som Ellen Fænøe, formand for Ansattes Råd (AR) i IDA, gerne skriver under på:

- Omstændigheder taget i betragtning er det et godt resultat. Vi vidste, at vi ikke ville få så meget i lønposen, men i og med at vi stadig væk er i en krisesituation, har vi opnået et tilfredsstillende resultat, siger hun til Ingeniøren.

Lønstigningen på de 2,16 pct. bliver fordelt med 0,7 pct. i år og 1,46 pct. næste år. Stigningen her indeholder også 0,25 pct. til pension.

Som en del af overenskomsten er IDA og de kommunale arbejdsgivere blevet enige om at iværksætte en forsøgsordning, hvor den enkelte medarbejder kan indgå en aftale om at arbejde op til 42 timer om uge - såkaldt plustid.

Overenskomsten på det kommunale områder er den anden af i alt tre overenskomstaftaler på det offentlige område.
Overenskomstaftalen på det statslige område er faldet på plads, mens der sandsynligvis kan skrives under på aftalen for det regionale område onsdag 6. marts.

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet