Kommunal nulvækst rammer Batman

Kommunerne skal skære ned overalt, og nu har krisen også bredt sig til fiktive personer. Kommunens udsendte medarbejder rapporterer fra Gotham City.

Af Morten Okkels | [email protected]

”Batman, lad mig først sige, alle i kommunen sætter pris på dit arbejde. Men vi skal spare, og det går ud over os alle.”

Den respektable superhelt var rystet. En time forinden havde han startet Batmobilen og var drønet af sted mod rådhuset med den fængende kendingsmelodi for fuld knald. Men der var ingen banditter, der havde taget borgmesteren til fange. Batman havde forventet Jokeren, Pingvinen eller Gækkeren, men var helt uforberedt på Konsulenten.

Konsulentens plan var enkel og brutal. Effektivisering skulle der til. En ven havde tidligere på ugen haft held med en meget positiv håndtering af en nedskæring, da han iscenesatte det rationaliserede ­superhelteteam ’De Fantastiske Tre’. Men Batman satte sig imod.

”Hør her. Jeg er med på, at kommunerne skal spare. Der må dog være en grænse. Jeg må på det strengeste understrege, at jeg immervæk er Batman.”

”Jo,” sagde Konsulenten og rettede på brillerne. ”Ser du, Batman, regeringen har en ny rapport om, at hvis alle kommuner håndterede superhelte lige så godt som Metropolis, så var der millioner at spare.”  

Debatman

Den kappeklædte mand følte mavesyren på vej op gennem spiserøret. Og han ledte febrilsk i bæltet efter bat-Samarin, mens Konsulenten udlagde sin onde plan. 

”Vi afskaffer den benzinslugende, klimaskadelige Batmobil og installerer dig i en ny elbil. Det kører vi så som deleordning, hvor du har den om mandagen, Jens Lyn har den om tirsdagen, og den kommunale tandpleje om onsdagen …” begyndte Konsulenten, før Batman fik nok. 

”Du må tro, at bare fordi jeg er en voksen mand, der render rundt hver nat klædt ud som flagermus, at jeg så bare er med på hvad som helst. Men en elbil! Alle superskurkene kommer til at le ad mig. Hver og en. Det her finder jeg mig ikke i.”

”Hør her Batman, det kan du blive nødt til. Vi betaler i forvejen rigeligt for at få renset den dragt hver uge. Og jeg har pressemedarbejdere, der ikke laver andet end at finde kreative måder at nægte de pokkers journalister aktindsigt i, hvem du er. Vi sparer overalt. Overalt. Hvorfor skal du have særbehandling?”

”Jamen, jeg er for hulen da BATMAN!”

”Men jeg er KONSULENTEN!” 

Sabbatman

Fem minutter senere fandt Batman sig selv uden for rådhuset med en fyreseddel i hånden. Det bliver hårde tider, erkendte han. Havde man blot meldt sig hos heltenes a-kasse! Igen og igen dukkede samme spørgsmål op bag latexmasken: Hvad skulle han sige til Robin derhjemme?

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet