Kommunal leder bliver generaldirektør i Blå Kors

Den 52-årige Christian Bjerre bliver ny generalsekretær i Blå Kors Danmark pr. 1. maj 2011. Han er i dag afdelingschef i Holstebro Kommune, og har igennem mange år haft ansvaret for arbejdet med hjemløse og behandling af rusmiddelafhængige. Det fokus fortsætter i Blå Kors, som er en kirkelig social organisation, der tilbyder støtte, rådgivning og behandling til alkoholafhængige og deres familier. Christian Bjerre er desuden kristendemokrat og har repræsenteret partiet i Herning Byråd i snart ti år.

Ugens uundgåelige

Af Thea Storm Pedersen | [email protected]

Hvad forventer du vil være den største forandring i forhold til jobskiftet?

Jeg kommer til at sidde lidt på den anden side af bordet, men jeg kommer egentlig til at arbejde med de samme målgrupper, som jeg gør i dag. Arbejdet ændrer sig på den måde, at jeg nu skal være topchef med ansvar for hele organisationen. Nu skal jeg sørge for få et samspil med de forskellige grene af organisationen: Alkoholbehandling, institutionsdrift, boenheder, og også et net af genbrugsbutikker, frivilligt arbejde og foreningen, så på den måde er der forskellige aspekter, som skal forenes.

Du har igennem længere tid beskæftiget dig med hjemløse og rusmiddelafhængige fra et administrativt plan. Hvad er det lige ved det område, der kan fastholde din interesse?

Jeg synes, det er et spændende og også et vigtigt område. Det var lidt tilfældigt, at jeg i første omgang kom til at arbejde med det i min første periode i Ringkjøbing Amt, og så har tingene udviklet sig derfra.

Hvordan har du det med at skulle arbejde for en kirkelig organisation?

Det er meget spændende. Nu har jeg været i den amtslige, regionale og kommunale verden i 25 år, og nu prøver jeg så at gå ind i en organisation, der er præget af det værdisæt, Blå Kors har. Men i forhold til de mennesker, jeg kender fra det politiske arbejde, har jeg ikke en oplevelse af, at det er så forskellige værdier, når alt kommer til alt.

Hvad er du rigtig god til?

Jeg er god til at kigge fremad og se, hvordan vi skal omstille os fremover for at være med i forreste række. Vi skal sørge for at være synlige og komme ud med vores budskaber. Det er både noget med at få vores pladser afsat, så det er tydeligt for folk, at vi har et tilbud, man kan gøre brug af. Og vi skal også være synlige den anden vej rundt, så frivillige får lyst til at engagere sig gennem vores butik eller andet.

Hvor ser du dig selv om ti år?

Der har jeg forhåbentlig haft et godt langt stræk med Blå Kors, så organisationen er blevet endnu bedre og endnu mere fremme på beatet end i dag. Blå Kors skal fremstå som en virkelig god hjælpeorganisation med det grundlag, som vi også har i dag. Og hvis der er nogen, der lige nu sidder med en fornemmelse af, at det her er en gammel, støvet organisation, så er det om ti år løftet helt væk, så folk ved, at vi virkelig kan vores kram!

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet