Politik fra rødderne

Der er langt fra 70ernes berygtede kollektiver med bollerum og fællesøkonomi til nutidens praktiske bofællesskaber, der i disse år skyder op over hele landet.
Foto: Zentropa / Nordisk Film
Der er langt fra 70'ernes berygtede kollektiver med bollerum og fællesøkonomi til nutidens praktiske bofællesskaber, der i disse år skyder op over hele landet. Foto: Zentropa / Nordisk Film

Kollektiver er det nye sort

Flere og flere borgere flytter i kollektiver. Især højtuddannede og ildsjæle er blandt de beboere, der flytter ud af lejligheder og parcelhuse for at få mere fællesskab.

 deleøkonomi

Af Ronja Pilgaard | [email protected]

Hvis man tager et tværsnit af en lejlighedsopgang i en hvilken som helst større by i Danmark, kan man se små enheder af enkelte liv, der er stablet ovenpå hinanden. Hver især ved de måske knap nok, hvem der bor i lejligheden under eller over deres. Det er liv levet tæt, men fuldstændig separat.

Men drømmen om hver sin matrikel krakelerer for mange i disse år. De vil hellere fællesskabet og satser derfor på kollektiver og bofællesskaber, hvor man kommer hinanden ved. Aldrig har antallet af personer, som bor med flere familier i én husstand, været så højt, viser en ny rapport fra Ministeriet for Udlændinge, Integration og Boliger, som går under navnet ‘Deleby – Bofællesskaber som drivkraft for regional udvikling’.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Log ind på
Glemt kodeord?

Land & by

Teknik & miljø

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57