København vil forhindre bedrageri

Efter sagen om den 24-årige mand, der har taget over 600.000 fra kommunekassen, vil beskæftigelses- og integrationsforvaltningen i København  kigge på alle sine procedurer. Men der skal være en balance, så bureaukratiet ikke tager overhånd, siger direktør.

Madsen madsen

Af Emil Ellesøe Ditzel | [email protected]

Beskæftigelses- og integrationsforvaltningen vil i løbet af efteråret gå igennem pengevejene for at sikre sig, at bedragerisagen, som Kommunen kunne afsløre i sidste nummer, ikke gentager sig.

”Vi bruger selvfølgelig anledningen til at se vore procedurer igennem og se, om vi kan ændre nogle ting, så vi bedre forbygger sådan noget her. Og der vil givetvis ske nogle ændringer,” fortæller Thomas Thellersen Børner, der er direktør i beskæftigelses- og integrationsforvaltningen.

Han påpeger dog, at man også kan gå for grundigt til værks.”Det er et spørgsmål om balance mellem kontrol og så mulighederne for at drive en effektiv virksomhed. Det ville for eksempel give stor sikkerhed, hvis jeg personligt skulle godkende alle disponeringer, men omvendt ville det give en lav effektivitet til ulempe for skatteydere og samarbejdspartnere. Og trods alt er det uhyre sjældent, sådan noget her sker i Danmark,” siger Thomas Thellersen Børner.

Sagen omhandler en 24-årig mand, der har været fastansat i centralforvaltningen. Udover taxakørsel for cirka 35.000 kroner har han igennem falske fakturaer formået at stjæle cirka 600.000 kroner ud af kommunekassen, selvom han ikke umiddelbart har siddet i en stilling, hvor det ikke skulle være muligt.

Kynisk og udspekuleret

”Vi må sige, at vi har været udsat for en kynisk og udspekuleret kriminel, som har fundet en vej til at snyde os for de penge. Det er ikke let, og det er ikke sådan, at han har været tildelt beføjelser, der har muliggjort det. Men han har fundet en vej uden om de beføjelser,” fortæller Thomas Thellersen Børner.

Han hæfter sig dog ved, at manden blev afsløret af kommunens egen kontrol, og at man regner med at få pengene igen.

”Først og fremmest er jeg glad for, at vi har opdaget det her forholdsvis hurtigt, så vedkommende kan blive retsforfulgt, og så vi forhåbentlig kan få vore penge tilbage,” siger han.

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet