dknyt
dkhavenergi
dkvindkraft
dkindkob
dkstillinger
dkteknik
dksocial
dksundhed
Der er ifølge KL for mange elever, der ikke kommer i job eller uddannelse efter folkeskolen. Derfor vil kommuneforeningen have fjernet 10. klasse fra folkeskolen og flytte det over i regi af ungdomsuddannelser.
Der er ifølge KL for mange elever, der ikke kommer i job eller uddannelse efter folkeskolen. Derfor vil kommuneforeningen have fjernet 10. klasse fra folkeskolen og flytte det over i regi af ungdomsuddannelser.
Foto: Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix

KL vil flytte 10. klasse fra folkeskolen

KL vil flytte 10. klasse fra folkeskolen

10. klasse skal være starten på en ungdomsuddannelse i stedet for afslutning på folkeskolen, lyder det fra KL i nyt forslag. Skolelederforeningen er ikke umiddelbart positiv.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Når elever i folkeskolen vælger at forlænge skoletiden med en 10. klasse, så bør det ikke længere foregå i folkeskolen, mener KL. I stedet bør man flytte 10. klasse over i ungdomsuddannelserne, så de unge i højere grad får øjnene op for mulighederne der.

Interesseret i et abonnement? – klik her

Gentænk vejen til uddannelse og job

KL’s udspil ”Alle unge skal lykkes – gentænk vejen til uddannelse og job” rummer 20 anbefalinger, som spænder fra udskolingen i folkeskolen, overgangene mellem uddannelserne, ungdomsuddannelserne til beskæftigelsessystemet.

Forslaget præsenteres mandag på KL's børne- og ungetopmøde.

Forslaget kommer på baggrund af, at 45.000 unge ikke kommer videre til uddannelse eller job, efter at de har forladt folkeskolen. 

Ifølge KL skal 10. klasse derfior have en anden rolle og være starten på en ungdomsuddannelse i stedet for afslutningen på folkeskolen. Det skal ruste de unge til i højere grad at kunne vælge en ungdomsuddannelse og gennemføre den.

Deruodover ønsker KL, at gøre op med mange års rigide fokus på uddannelse i beskæftigelsessystemet, så det bliver muligt at sende unge direkte i job frem, for at de skal tage en uddannelse først.

Det skal give de unge, der hænger fast i kontanthjælpssystemet og har svært ved at gennemføre en uddannelse, mulighed for at få nogle succesoplevelser, der leder dem godt på vej i livet.

Kilder: KL, Jyllands-Posten, Ritzau.

ANDRE ARTIKLER
Kommunen.dk

Redaktion Aarhus
Mejlgade 48 C, st. tv.
8000 Aarhus C

Redaktion København
Christiansborg, lok 3.044
1240 København K

Administration
Havnebryggen 5
3740 Svaneke
+45 46 35 33 43

Annoncesalg
+45 51 92 24 37

Pressenævnet
DK Medier er fællesnavnet for nyhedstjenesterne Kommunen.dk og DK Nyt samt en lang række fagportaler
DK Medier