Politik fra rødderne

KL bakker ikke op om kommunale lån til digital infrastruktur

Ringkøbing-Skjerns ønske om selv at kunne medfinansiere kommunens digitale infrastruktur får ikke opbakning af KL’s Teknik- og Miljøudvalgsformand

 bredbånd

Af Thea Storm Pedersen | [email protected]

I sidste uge kunne dk-teknik fortælle om Ringkøbing-Skjerns Kommunes anstrengelser for at få bedre bredbånd og mobilnet trukket til den lange landkommune. Kommunaldirektøren i Ringkøbing-Skjern var bl.a. af den opfattelse, at regeringen bliver nødt til at pulje nogle midler for at få hele Danmark med på det digitale landkort – men at kommunerne samtidig skal gives mulighed for at medfinansiere løsninger til gavn for både borgere og erhvervsliv.

- Vi vil gerne være med til at lægge en del af finansieringen, men vi mangler muligheden for det lige nu, fordi vi ikke kan låneoptage til det. Vi skal simpelthen have lånebekendtgørelsen ændret, så der automatisk gives låneadgang til investeringer i den digitale infrastruktur, sagde kommunaldirektør Niels Erik Kjærgaard til dk-teknik. 

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57