KL bakker ikke op om kommunale lån til digital infrastruktur

Ringkøbing-Skjerns ønske om selv at kunne medfinansiere kommunens digitale infrastruktur får ikke opbakning af KL’s Teknik- og Miljøudvalgsformand

BREDBÅND

Af Thea Storm Pedersen | [email protected]

I sidste uge kunne dk-teknik fortælle om Ringkøbing-Skjerns Kommunes anstrengelser for at få bedre bredbånd og mobilnet trukket til den lange landkommune. Kommunaldirektøren i Ringkøbing-Skjern var bl.a. af den opfattelse, at regeringen bliver nødt til at pulje nogle midler for at få hele Danmark med på det digitale landkort – men at kommunerne samtidig skal gives mulighed for at medfinansiere løsninger til gavn for både borgere og erhvervsliv.

- Vi vil gerne være med til at lægge en del af finansieringen, men vi mangler muligheden for det lige nu, fordi vi ikke kan låneoptage til det. Vi skal simpelthen have lånebekendtgørelsen ændret, så der automatisk gives låneadgang til investeringer i den digitale infrastruktur, sagde kommunaldirektør Niels Erik Kjærgaard til dk-teknik. 

Men det synspunkt skal kommunen ikke regne med, at KL tager videre i forhandlingerne med regeringen.

- Den digitale infrastruktur i Danmark er ikke en kommunal forpligtigelse, slår formand for KL’s Teknik- og Miljøudvalg og borgmester i Kalundborg Kommune Martin Damm (V) fast.

- Lige nu er man i gang med at love en hel masse fra regeringens side, men det er løfter, som kommunerne kommer til at betale regningen for, og det er ikke rimeligt, siger Martin Damm om regeringens forårsudspil Bedre Bredbånd, der kun giver en økonomisk håndsrækning til ø-kommunen Bornholm, mens markedskræfterne forventes at kunne drive udviklingen frem i resten af Danmark.

- Det er vel at mærke staten, der – her gang de udbyder licenser – får gevinsten. Så hænger det altså ikke sammen, at regningen bliver sendt videre til kommunerne, siger Martin Damm og fortsætter:

- Vi vil kæmpe for, at der kommer bedre bredbåndsforbindelser i Danmark, men vi vil ikke kæmpe for, at staten bare kaster sorteper over til os.

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet