Kommunen.dk
MENU

Kæmpe forskel på tvungne fejepriser

Kæmpe forskel på tvungne fejepriser

De største kommuner i Danmark har alle overtaget de privates fortovsfejning på centrale gader. Men der er stor forskel på, hvad borgerne betaler.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Borgerne kan ikke selv finde ud af at feje deres fortove. Det lader til at være konklusionen hos de største kommuner i Danmark. De har alle lavet tvungne ordninger, hvor grundejere på centrale gader skal betale kommunen for at klare arbejdet.
Men priserne for kommunal fortovsfejning varierer meget fra by til by. I Aalborg og Randers betaler byen noget af fes­ten, mens regningen alene hænger på grundejerne i Århus, Odense, Esbjerg og København.
Alligevel er forskellen stor. Bor du på en af gågaderne i Esbjerg, klarer kommunen alt sne, ukrudt og affald foran din bolig for 53 kroner per kvadratmeter om året.
”Vi har haft ordningen i licitation flere gange og har nu selv vundet det sidste bud, så der har været kamp om det. Men selvom vi angiveligt er billige i forhold til andre store danske byer, så har der været en masse bøvl. Der var mange grundejere, der mente, at det var alt for dyrt,” fortæller Niels Damgaard fra Esbjerg Kommune.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.