Viborgs borgmester, Torsten Nielsen, der overtog roret, da Søren Pape rykkede til det landspolitiske centrum, må føle sædet brænde under sig. Han udfordres ved KV17 af tre stærke kandidater. 
Foto: Anders Rye Skjoldjensen / Polfoto
Viborgs borgmester, Torsten Nielsen, der overtog roret, da Søren Pape rykkede til det landspolitiske centrum, må føle sædet brænde under sig. Han udfordres ved KV17 af tre stærke kandidater. Foto: Anders Rye Skjoldjensen / Polfoto

K-spidser er klar –både hvor partiet er det store og det helt lille

De første 9 af 13 K-borgmestre er udpeget som spidskandidat igen. Følg opdateringer på KV17-forløbet - blandt andet på Frederiksberg og i Hørsholm, Viborg, Køge og Lyngby-Taarbæk.

 overblik

Af Knud Abildtrup | [email protected]

I optakten til KV17 står det p.t. klart, at i et dusin kommuner kommer der under alle omstændigheder en ny borgmester til. Denne periodes borgmester har enten trukket sig eller er blevet fravalgt, hvilket gælder 8 fra V, 3 fra S og den enlige SF-borgmester, men ingen af de nuværende 13 konservative borgmestre, hvor de 9 officielt er udpeget til at forsøge at holde skansen og flere er på vej hertil. Ved KV13 var partiet spået et katastrofevalg, og mandatmæssigt gled Konservative fra 262 mandater ved KV09 ned til 205 pladser ved KV13. Alligevel lykkedes det K som tredjestørste borgmesterparti at gå frem fra 12 til 13 ud af 98 borgmestre, deraf Gentofte og Vallensbæk med absolut flertal. Netop i dé to hovedstadskommuner er hverken veteranen Hans Toft eller den nyere Henrik Rasmussen endnu udpeget til KV17.

Det er derimod Jørgen Glenthøj i højborgen Frederiksberg, hvor partiet ved KV13 gik fra 12 til 10 pladser og er konstitueret med R, V og LA. Næststørst i byrådet er S med 4 pladser, hvor Katrine Lester er blevet afløst af Michael Vindfeldt som spids, mens De Radikale, der sidst gik frem fra 1 til 2, nu igen har tidligere MF og rådmand Lone Loklindt på listen. Også V og LA kan i forvejen præsentere lokalpolitikere kendt fra folketingsarbejdet i form af Jan E. Jørgensen og Laura Lindahl, mens MF Mai Mercado (K) netop har forladt byrådet for at blive minister.

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på Kommunen.dk
Glemt kodeord?

Netværk

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57