Kommunen.dk
dknyt
doi
dkindkob
dkstillinger
dkteknik
dksocial
dksundhed
Viborgs borgmester, Torsten Nielsen, der overtog roret, da Søren Pape rykkede til det landspolitiske centrum, må føle sædet brænde under sig. Han udfordres ved KV17 af tre stærke kandidater. 
Foto: Anders Rye Skjoldjensen / Polfoto
Viborgs borgmester, Torsten Nielsen, der overtog roret, da Søren Pape rykkede til det landspolitiske centrum, må føle sædet brænde under sig. Han udfordres ved KV17 af tre stærke kandidater. Foto: Anders Rye Skjoldjensen / Polfoto

K-spidser er klar –både hvor partiet er det store og det helt lille

K-spidser er klar –både hvor partiet er det store og det helt lille

De første 9 af 13 K-borgmestre er udpeget som spidskandidat igen. Følg opdateringer på KV17-forløbet - blandt andet på Frederiksberg og i Hørsholm, Viborg, Køge og Lyngby-Taarbæk.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

I optakten til KV17 står det p.t. klart, at i et dusin kommuner kommer der under alle omstændigheder en ny borgmester til. Denne periodes borgmester har enten trukket sig eller er blevet fravalgt, hvilket gælder 8 fra V, 3 fra S og den enlige SF-borgmester, men ingen af de nuværende 13 konservative borgmestre, hvor de 9 officielt er udpeget til at forsøge at holde skansen og flere er på vej hertil. Ved KV13 var partiet spået et katastrofevalg, og mandatmæssigt gled Konservative fra 262 mandater ved KV09 ned til 205 pladser ved KV13. Alligevel lykkedes det K som tredjestørste borgmesterparti at gå frem fra 12 til 13 ud af 98 borgmestre, deraf Gentofte og Vallensbæk med absolut flertal. Netop i dé to hovedstadskommuner er hverken veteranen Hans Toft eller den nyere Henrik Rasmussen endnu udpeget til KV17.

Tilbud

Interesseret i et abonnement? – klik her

ANDRE ARTIKLER
Kommunen.dk

Redaktion Aarhus
Mejlgade 48 C, st. tv.
8000 Aarhus C

Redaktion København
Christiansborg, lok 3.044
1240 København K

Administration
Havnebryggen 5
3740 Svaneke
+45 46 35 33 43

Annoncesalg
+45 51 92 24 37

CVR: 31 88 59 57

Pressenævnet
DK Medier er fællesnavnet for nyhedstjenesterne Kommunen.dk og DK Nyt samt en lang række fagportaler
DK Medier